Maak het verschil, steun een project.

Met de boeken die jij koopt doneer je automatisch tot 12% aan een goed doel dat je zelf kiest.

Bescherming tegen malaria: Muskietennet voor 500 gezinnen in Centraal Afrikaanse Republiek

Drive Against Malaria

Doelbedrag € 3.500,00
Centraal Afrikaanse Republiek

Project:
Financiering van 500 geïmpregneerde muskietennetten, waardoor 500 gezinnen in de Centraal Afrikaanse Republiek voor vier jaar beschermd zijn.

Malaria treft jaarlijks bijna 300 miljoen mensen, waarvan er ruim een half miljoen sterven. De Centraal Afrikaanse Republiek is een van de Afrikaanse landen waar het hoogst aantal kinderen jonger dan 5 jaar sterft aan malaria. Honderden Bayaka nederzettingen en dorpen in het hart van het tropisch regenwoud zijn volledig afgesloten van gezondheidszorg. 

Wij zetten ons in om de mensen die zorg te geven. Met de snelle technieken bepalen we op een doeltreffende manier de juiste diagnose en met effectieve combinatietherapieën redden we duizenden kinder levens. Om de gezondheid te behouden en de bevolking te beschermen verdelen we geimpregneerde muskietennetten.

Malaria is een menselijk en sociaal drama in de Centraal Afrikaanse Republiek. Wij zijn ervan overtuigd dat de strijd tegen malaria kan en moet worden overwonnen. 
Echter, niemand kan deze uitdaging alleen succesvol het hoofd bieden. Om patiënten in Afrika op een zinvolle en duurzame manier te helpen moeten we samen onze krachten bundelen.

De door ons bereikte families ontvangen een muskietennet waardoor het hele gezin beschermd is voor vier jaar. 
Zieke mensen krijgen toegang tot levensbesparend consult. 

Aantal te bereiken mensen : 3500

Lees meer Lees minder


Save lives, empower midwives - maak 'twin'paar mogelijk om verloskundige zorg te verbeteren

Midwives4mothers

Doelbedrag € 1.250,00
Sierra Leone

Wetenschappelijk onderzoek (Lancet midwifery series) wijst uit dat de verloskundige de sleutel is tot veilige compassievolle geboortezorg wereldwijd. Naast elke zwangere hoort een verloskundige te staan. Maar wie staat er naast de verloskundige?
Midwives4mothers verbindt verloskundigen met elkaar als 'twins'; om zo van elkaar te leren en elkaar te versterken.

In ieder twinning project worden minimaal 12 verloskundige twin paren gekoppeld en ondersteund een gezamenlijk project op te zetten en uit te voeren. Aan het eind van het project presenteren zij hun project gedurende een eind symposium.

Twin paren (bijvoorbeeld één verloskundige uit Nederland en één uit Sierra Leone) sluiten zich aan bij een groep die 3x per jaar in een workshop ondersteuning krijgen in het op zetten van een gezamenlijk project. Kosten zitten vooral in de vlucht en de betaling van het projectteam. Alle deelnemende verloskundigen geven hun tijd vrijwillig aan het project en logeren bij elkaar. Per twin paar liggen de kosten dus aan de afstand tussen de twee landen.

Stichting midwives4mothers (m4m) is een zelfstandige stichting, voor en door verloskundigen. In 2010 opgericht door de Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen. Vanuit de stichting worden twin2twin projecten opgezet en uitgevoerd. Bij een twin2twin-project is er wederkerige ondersteuning tussen Nederlandse verloskundigen en hun collega’s in landen waar de verloskundige zorg nog niet zo goed georganiseerd is. Dit doen ze voor een periode van 3 of 4 jaar.

Sterke, autonome verloskunde heeft een direct en positief effect op de uitkomsten en ervaring van de verloskundigen zorg. Doneer en help mee aan betere verloskundige zorg wereldwijd want vrouwen wereldwijd hebben dezelfde rechten wat betreft respectvolle en veilige geboortezorg. Vandaar ons slogan: Save lives, empower midwives!

 

 

Lees meer Lees minder


WakaWaka Light voor kind-vluchtelingen op Lesbos

WakaWaka Foundation

Doelbedrag € 5.000,00
Vluchtelingenkamp Kara Tepe, Lesbos (Griekenland)

Goed licht is zeer belangrijk voor de sociale veiligheid en voor het GEVOEL van veiligheid van vaak getraumatiseerde kind-vluchtelingen.

Maar ook om 'gewoon' 's avonds niet in het donker te hoeven zitten, en ook bijv. huiswerk te kunnen maken. 
Daarom willen we de kind-vluchtelingen op Lesbos goede, duurzame en veilige WakaWaka (solar) Lights geven. 

Samen met ShelterSuit (die stevige, warme slaapzakken annex dito jassen ter beschikking stelt) willen we er met de WakaWafa Foundation voor zorgen dat de veelal getraumatiseerde kinderen in het vluchtelingenkamp Kara Tepe op het Griekse eiland Lesbos de beschikking krijgen over een WakaWaka Light dankzij gratis, veilige en duurzame zonne-energie. 

Doelstelling
Met € 5000,- kan de WakaWaka Foundation zorgen dat er 300 WakaWaka Lights worden aangeschaft, worden getransporteerd en verantwoord worden gedistribueerd naar Lesbos. Hiermee kunnen 300 kinderen een WakaWaka Light ontvangen. En doordat met 1 WakaWaka een hele tent of wooncontainer verlicht wordt, ontvangen daardoor een veelvoud aan mensen goed en veilig licht door deze WakaWaka Lights. 

Kosten
Aanschaf WakaWaka Lights, transport naar Lesbos en goede, verantwoorde distributie vergen voor 300 WakaWaka's in totaal een bedrag van € 5000,-. Dit komt neer op € 16,67 per WakaWaka Light.

Lees meer Lees minder


De impact van YouBeDo.com!

Donaties in euro's

Tot 12% van elke aankoop gaat naar een goed doel dat jij kiest. Bekijk onze goede doelen