Maak het verschil, steun een project.

Met de boeken die jij koopt doneer je automatisch tot 12% aan een goed doel dat je zelf kiest.

Bezorg ouderen een onvergetelijk dagje uit naar het strand!

Ouderenfonds

Doelbedrag € 1.500,00
Nederlandse stranden

2,5 miljoen ouderen zijn eenzaam in Nederland. 500.000 daarvan ervaren zelfs extreme eenzaamheid; zij krijgen slechts 1 keer per maand bezoek. Het Ouderenfonds bestrijd eenzaamheid onder ouderen. Wij bellen, bezoeken, schrijven, breien en sporten met ouderen. En wij trekken er met hun op uit voor een dagje weg. Duizenden ouderen genieten van deze uitjes naar het strand, bos en op het water. Help jij mee?

“Ik sluit mezelf niet op hoor. Een dagje uit met het Ouderenfonds is heerlijk als je alleen bent. Lekker gezellig met andere dames onder elkaar.” Ook al is ze alleen en niet meer zo mobiel als vroeger: Wil Nooteboom (85) probeert zoveel mogelijk erop uit te gaan. En daarom zijn de uitjes en evenementen van het Nationaal Ouderenfonds een uitkomst.

Alleen op pad gaan is niet altijd makkelijk. Of gezellig. En daarom heeft het Ouderenfonds iets leuks! Of u nu het liefste op pad gaat in de natuur, kennis opsnuift in een museum, opfleurt van lekker eten of in bent voor een feestje. Met onze speciale uitjes en evenementen bieden we voor ieder wat wils. Op zo’n dag is er alle gelegenheid om andere mensen te ontmoeten, samen herinneringen te maken en misschien zelfs wel nieuwe vriendschappen te sluiten.

Een greep uit ons aanbod: vaartochten, stranduitjes, kerstconcerten, museumbezoek, de natuur in en voetbalwedstrijden.

Voor wie zijn de uitjes en evenementen?

Alle ouderen (55+) zijn welkom bij onze uitjes en evenementen. Ook (bewoners van) zorginstellingen kunnen een uitje bij ons boeken. Per activiteit geldt een kleine eigen bijdrage. De kosten verschillen per uitje of evenement. Door fondsen te werven kunnen wij de kosten verlagen zodat iedereen mee kan op een uitje. We houden zo veel mogelijk rekening met persoonlijke wensen en behoeften, zoals hulp bij het duwen van een rolstoel of een dieet. Onze getrainde vrijwilligers gaan mee voor begeleiding én gezelligheid.  

Voorbeeld van een dagje uit naar het strand:

We gaan weer naar het strand! Op deze prachtige, goed bereikbare en toegankelijke, nieuwe locatie in Vlissingen ontvangen we u met een kopje koffie of thee en gebak, gevolgd door een welkomstwoord van het Nationaal Ouderenfonds. Daarna kunt u lekker uitwaaien op het strand, met een strandrolstoel naar de zee of genieten van het uitzicht. En dat is er: nergens ter wereld varen de schepen zo dicht langs het strand als in Vlissingen. Tussen de middag lunchen we gezamenlijk met een kopje soep, broodjes, melk of een fruitsap en fruit. Daarna kunt u weer heerlijk het strand op of een wandeling maken.

In Nederland vinden stranduitjes plaats in Domburg, Kijkduin, Texel, Ameland, Petten, Zandvoort, Vlissingen, Hoek van Holland en Scheveningen.

Bij het ophalen van een bedrag van € 1500 kunnen wij 100 ouderen een onvergetelijke dag aan het strand bezorgen.

Lees meer Lees minder


Lady Africa Shop – een werk- en leerplek voor leerlingen van onze beroepsschool

Egoli Africa

Doelbedrag € 1.500,00
Kisozi, in het oosten van Oeganda

Met dit project willen we een eenvoudige ruimte in Kisozi inrichten als winkel.  Leerlingen van beroepsschool gaan deze winkel bemannen en daar hun producten verkopen en diensten aanbieden: kleding, schooluniformen, matten, manden, sandalen, tassen en sieraden.  Vanuit de winkel repareren ze ook kleding, kunnen klanten zich laten knippen en scheren en hun schoenen repareren. De leerlingen doen op deze plek hun werkervaring op en krijgen begeleiding van onze docenten.

In Kisozi staat onze school voor beroepsopleiding.  Jonge mensen van 18 – 25 jaar, die geen vervolgopleiding hebben kunnen doen of uberhaupt hun middelbare school af hebben kunnen maken, kunnen hier een laagdrempelige beroepstraining volgen.  De trainingen die we op dit moment aanbieden zijn: naailessen, training tot kapster, bakstenen maken, een training tot watertankbouwer, schoenmaker en op korte termijn komen daar brei- en haaklessen bij.  Verder geven we er ook korte, praktische workshops en vinden er landbouwactiviteiten plaats.

We vinden het belangrijk dat onze leerlingen werkervaring opdoen.  Dat kunnen ze doen door hun producten te verkopen en hun diensten aan te bieden.  De leerlingen kunnen kleding verkopen, schooluniformeren en schoolsweaters verkopen, kleding repareren, sandalen verkopen en maken, en klanten kunnen er hun haar laten knippen en baard laten trimmen.  Er kunnen trendy sieraden en andere accessoires, tassen, matten, manden, kaarsen en zeep en dergelijke verkocht worden.

Omdat onze school niet aan een doorgaande weg ligt, is er op de locatie van de school weinig klandizie.  Echt werkervaring opdoen gebeurt dus nu niet echt.

Dat zou kunnen veranderen als we in het centrum van het dorp een eenvoudige ruimte als winkel inrichten.  De leerlingen runnen in toerbeurten de winkel, waardoor het een stageplek wordt waar ze werkervaring opdoen, leren netwerken, leren verkopen en leren hoe ze zich moeten bewegen op de werkvloer.  Bovendien stimuleert het ook de lokale economie. We vinden dat belangrijk, want we willen graag dat onze leerlingen na hun training in staat zijn zelfstandig te werken en een eigen inkomen te verdienen (en dus een toekomst opbouwen). 

Dit project heeft ondersteuning nodig om de ruimte in te richten als een winkel die een leer en werkplek voor de leerlingen wordt.

 

Lees meer Lees minder


Waar Ontwikkeling Werkt: Jiu jitsu lessen in de sloppenwijk van Autran Nunes

Waar Ontwikkeling Werkt - WOW

Doelbedrag € 1.500,00
Autran Nunes, Foraleza (Brazilië)

Jiu Jitsu lessen in de sloppenwijken van Autran Nunes in Fortaleza, Brazilië

Stichting Waar ontwikkeling (www.waarontwikkelingwerkt.nl) werkt zet zich in voor projecten waarin kinderen een kans krijgen. Eén van deze projecten is Aloha in Brazilië. Naast een surfschool worden er via Aloha sinds drie jaar ook Jiu jitsu lessen in de sloppenwijk van Autran Nunes (http://www.alohafoundation.nl) gegeven.

Het project draait nu (januari 2019) drie jaar en heeft elk jaar geld nodig, waarvan alleen uren en de water- en energierekening worden betaald. 
De lessen vinden plaats in Ronaldo’s huisje in de sloppenwijk Autran Nunes, waar een Nederlandse zakenman een jiu jitsu-mat gefinancierd heeft. Elke avond worden er lessen gegeven aan 40 jongeren én 35 volwassenen met veel aandacht voor respect en goed met elkaar omgaan.

Wat we heel graag zouden willen is onze droom realiseren: een pand om de lessen te kunnen geven, zodat we nog veel meer lessen kunnen gaan geven, omdat er nu al een flinke wachtlijst (deze dromen valt buiten deze aanvraag). 

Doelstelling van dit project: Jiu Jitsu lessen aanbieden aan jongeren en volwassenen in de sloppenwijken van Autran Nunes, waarin het respectvol met elkaar omgaan belangrijk is. 

Kosten: €1500,- om de lesuren van de docent en de water- en energierekening van het pand te betalen. 

Lees meer Lees minder


De impact van YouBeDo.com!

Donaties in euro's

Tot 12% van elke aankoop gaat naar een goed doel dat jij kiest. Bekijk onze goede doelen