Heifer logo

Totaal donaties via YouBeDo.com

€ 46.70

9 donateurs

Heifer

STOP HONGER   HELP EEN BOER

Heifer vindt honger en armoede onacceptabel

Wist u dat bijna 1 miljard mensen ondervoed zijn? De meesten wonen op het platteland. En landbouw is vaak de enige mogelijkheid om een beter bestaan op te bouwen. Heifer is er van overtuigd dat deze boerengezinnen met een beetje hulp zelf in staat zijn om voldoende voedsel te produceren en een in­komen te genereren. Dát is waar Heifer voor gaat.

 
Met de juiste middelen zelf armoede overwinnen
Boeren staan aan het begin van de voedselketen. En met de juiste middelen kunnen zij zelf hun armoede overwinnen. Om arme, maar ondernemende Afrikaanse boeren hierin te ondersteunen zet Heifer duurzame veehouderij- en landbouwprojecten op. De boeren ontvangen vee en trainingen als een ‘levende lening’. Deze lening wordt afgelost door nakomelingen van de dieren, met de opgedane kennis door, te geven aan nieuwe projectdeelnemers. Zo veranderen dankbare ontvangers in trotse gevers.

 
Sterke onafhankelijke gemeenschappen
In de projecten van Heifer staan vijf doelen centraal: be­tere voeding, hogere inkomens, duurzaam milieugebruik, een betere positie van vrouwen en een versterkt sociaal kapitaal. Zo ontstaan sterke onafhankelijke gemeenschappen. Zo stop je honger.

 
Kijk voor meer informatie op www.heifer.nl

 

Website: http://www.heifer.nl