Internationaal Contact Uganda logo

Totaal donaties via YouBeDo.com

€ 0.00

Internationaal Contact Uganda

ICU: Niet apart, maar samen!
Stichting International Contact Uganda (ICU) is in 2003 opgericht door Sander van Zanten en zijn Oegandese vrouw Sarah Jjuuko Kamara. Dit stel woont in Kampala, de hoofdstad van het in Oost-Afrika gelegen Oeganda.

 ICU bevordert de zelfredzaamheid van kansarme Oegandezen. In het kader hiervan initieert ICU verschillende kleinschalige ontwikkelingsprojecten. Zo is er een basisschool opgericht in Ngoma, een arme plattelandsgemeenschap in de omgeving van Masaka (Zuidoost-Oeganda). Daarnaast heeft ICU graanmolens geplaatst in het door burgeroorlog geteisterde Noord-Oeganda, waarmee de lokale bevolking zèlf inkomsten kan genereren. Dergelijke initiatieven zijn broodnodig, want veel Oegandezen leven in bittere armoede. 

Sander kijkt toe hoe een graanmolen in gebruik wordt genomen.

ICU is een kleine organisatie, waardoor de lijnen tussen Nederland en Oeganda kort blijven. Bovendien kent ICU, mede door Sarahs rol, het land en de mensen intiem. Projecten kunnen goed worden geëvalueerd vanuit het service centre in Kampala. Zodoende blijft er weinig tot geen geld aan de strijkstok hangen. Dit is van cruciaal belang voor zowel ICU als de projecten en sponsoren van ICU. Het zijn immers donaties die ICU in staat stellen om dit belangrijke werk te doen.

Website: http://www.icuganda.org