The Bread Basket logo

Totaal donaties via YouBeDo.com

€ 102.16

12 donateurs

The Bread Basket

De Dominicaanse Republiek staat bij de meeste mensen bekend als ideaal vakantieland. En dat is het ook zeker! De parelwitte stranden met palmbomen en het helderblauwe zeewater, vormen een prachtig decor voor de perfecte vakantie. Maar achter dit droombeeld gaat een harde werkelijkheid schuil. Een kwart van de bevolking van de Dominicaanse Republiek leeft onder de armoedegrens. Mensen wonen in huisjes die gemaakt zijn van afvalhout en roestige golfplaten. Het is voor velen moeilijk om werk te vinden. En wie wel werk heeft, verdient vaak veel te weinig om van rond te kunnen komen. Veel gezinnen kunnen maar één keer per dag eten op tafel zetten. Door deze armoede zijn de kinderen gedwongen te stoppen met school en moeten zij ook gaan werken, als bijvoorbeeld schoenpoetser, om geld te verdienen voor hun familie. Vaak zie je deze kinderen ook bedelen of je ziet ze zoeken door het afval op straat in de hoop iets eetbaars te vinden.

Stichting The Bread Basket voelt zich geroepen om wat te doen voor deze mensen. De stichting wil de allerarmsten van de stad La Vega helpen door het uitdelen van voedselpakketten. Momenteel zijn er zo'n honderd gezinnen die steun ontvangen van The Bread Basket. Zij krijgen iedere maand een voedselpakket, bestaande uit rijst, bonen, suiker, maïsmeel, cacao, havermout, sardines en
olijfolie. Ook steunt de stichting het ontbijtproject van een lagere school in een krottenwijk. In combinatie met andere voedseldonaties, kan deze school 85 leerlingen van een dagelijks ontbijt voorzien.

Naast dit broodnodige voedsel voor het lichaam wil The Bread Basket ook graag het ‘Brood des Levens’ uitdelen. De stichting heeft een christelijke visie en wil door haar werk het Woord van God onder de mensen bekend maken. De mensen worden uitgenodigd om hun voedselpakket op te halen tijdens een kerkdienst. Hier ontmoeten zij (mede)christenen en kunnen zij luisteren naar verhalen uit de Bijbel. Ook wordt er met hen gezongen en gebeden.

Om het werk van stichting The Bread Basket mogelijk te maken is ook jouw hulp
broodnodig! Met maar 5 euro kun je er al voor zorgen dat een gezin een
voedselpakket krijgt!

Website: http://www.thebreadbasket.org