Jonge Helden logo

Totaal donaties via YouBeDo.com

€ 313.11

22 donateurs

Jonge Helden

Stichting Jonge Helden biedt begeleiding en ondersteuning aan Nederlandse kinderen en jongeren met rouw en verlies.

Voor ongeveer 67000 kinderen en jongeren per jaar verandert hun leven radicaal  als ze te horen krijgen dat hun ouders gaan scheiden. Het leven van 12000 kinderen en jongeren wordt jaarlijks volledig op zijn kop gezet als hun vader, moeder, broertje of zusje dood gaat.

Hun grote verdriet kunnen we niet wegnemen. We kunnen ze wel ondersteuning en begeleiding geven. En de mensen om hen heen steunen bij het steunen.  Daardoor is de kans dat Jonge Helden op enig moment (ernstig) vastlopen een stuk kleiner.  Dat dat nodig is, daarover zijn alle geleerden het eens. De cijfers over problematiek bij kinderen en tieners na rouw en verlies liegen er namelijk niet om.  Veel, heel veel, kinderen en tieners met rouw en verlies komen (ernstig) in de problemen. Stichting Jonge Helden doet hier iets aan.  Met scholenprojecten in het hele land en met online adviessites.

 Een scholenproject bestaat uit :

  • een workshop voor leerkrachten of mentoren. Zij krijgen veel praktische informatie en concrete tips voor het steunen van ‘hun’ Jonge Helden.  
  • een Sterprogramma – een preventief lotgenotenprogramma voor 9-10 kinderen of tieners waarvan een gezinslid is dood gegaan. Ook de ouders/verzorgers van de deelnemers worden nauw bij het programma betrokken.
  • Een Kameleonprogramma – een preventief lotgenotenprogramma voor 9-10 kinderen of tieners die met scheiding te maken hebben (gehad). 
    Ook hier worden ouders en verzorgers nauw betrokken. De programma’s worden zonder kosten voor school of ouders aangeboden op scholen.

Beide programma’s hebben hun effectiviteit in de praktijk ruimschoots bewezen. Zowel de workshop als de lotgenotenprogramma’s worden begeleid door professionele rouw- en verliescoaches.
Naast de scholenprojecten ontwikkelt Stichting Jonge Helden online adviessites  voor iedereen met Jonge Helden in zijn of haar omgeving. Met praktische informatie en handreikingen. En daarnaast de mogelijkheid om anoniem (kosteloos) advies te vragen aan een professionele rouw- en verliesdeskundige, gespecialiseerd in kinderen en jongeren. 

Met de bijdragen van You Be Do-klanten kan Stichting Jonge Helden haar scholenprojecten op nog meer scholen in het land aanbieden! 

Website: http://www.stichtingjongehelden.nl