Agriterra logo

Totaal donaties via YouBeDo.com

€ 82.19

6 donateurs

Agriterra

Agriterra
In ontwikkelingslanden wonen en werken veel mensen op het platteland. Zij spelen een sleutelrol in de oplossing van het honger- en armoedeprobleem. Als ze zich niet organiseren, blijven ze machteloos op politiek gebied en economisch in het nadeel. Agriterra werkt vanuit de overtuiging dat zij hun ontwikkeling zelf ter hand kunnen nemen door zich te organiseren. Sterke en representatieve landbouw¬organisaties zijn onmisbaar voor de bevordering van democratie, voor een betere inkomensverdeling en voor de economische ontwikkeling van een land.

 

De samenwerking van boer(in) tot boer(in) staat centraal in het werk van Agriterra. Elke organisatie heeft kennis en ervaring waarvan anderen gebruik kunnen maken. Daarom zet Agriterra de kennis binnen de landbouworganisaties in Nederland in voor organisaties in ontwikkelingslanden. We bemiddelen bij het tot stand brengen van samenwerkingsvormen tussen organisaties in ontwikkelingslanden onderling of met collega-organisaties in Nederland.

 

Agriterra is in 1997 opgericht door de Nederlandse plattelandsledenorganisaties (LTO Nederland, de Nationale Coöperatieve Raad voor land- en tuinbouw, de Stichting Samenwerkende Vrouwen Organisaties (SSVO) en  het Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt). Wij ondersteunen projecten van boerenorganisaties in Zuid-Amerika, Afrika, Azië en Midden- en Oost-Europa. 

Website: http://www.agriterra.org