Connect International logo

Totaal donaties via YouBeDo.com

€ 3.58

2 donateurs

Connect International

Schoon drinkwater voor iederen

De kraan opendraaien om wat te drinken, of om onze handen te wassen. In Nederland is dat de normaalste zaak van de wereld, maar in Afrika is dat een droom. Daar moeten vrouwen uren lopen om water te halen bij modderige en vervuilde waterbronnen. Nog steeds sterven dagelijks duizenden kinderen aan de gevolgen van vervuild water.

Connect International zorgt er samen met de lokale gemeenschappen voor dat er waterpompen worden aangelegd, die vele huishoudens van schoon en veilig drinkwater voorzien. De waterpompen worden lokaal geproduceerd, van lokaal aanwezige materialen. Dit is niet alleen goedkoper, maar ook duurzamer; als de pomp stuk gaat, kan deze eenvoudig gerepareerd worden. Door de lokale bevolking te leren hoe ze waterpompen zelf kunnen repareren, worden ze bovendien goed onderhouden en gaan ze jaren mee!

Met uw bijdrage kunnen wij ervoor zorgen dat er nog meer waterpompen worden aangelegd in de armste en meest afgelegen gebieden in Afrika. Op die manier krijgen duizenden mensen toegang tot schoon drinkwater.

Helpt u mee?!

Website: http://www.connectinternational.nl