Mirjam In Malawi logo

Totaal donaties via YouBeDo.com

€ 36.93

7 donateurs

Mirjam In Malawi

Stichting MiM is een organisatie die zich inzet voor de ontwikkeling en verbetering van primaire en secundaire levensbehoeften in de regio Bembeke, Malawi. Op het moment zijn wij onder andere bezig met een project om kinderen naar een middelbare school te laten gaan.

Met ingang van het schooljaar per 1 januari 2007 zijn 16 kansarme kinderen gestart met een middelbare schoolopleiding.  Met ingang van 1 Januari 2010 studeren er 40 kinderen op kosten van onze stichting op de middelbare school.

Van de 10 leerlingen die in 2010 eindexamen gedaan hebben op de middelbare school zijn er zeven geslaagd waarvan er zelfs vier naar hoger beroeps onderwijs kunnen. Een leerling was de beste van de hele school en gaat dan ook naar de universiteit. En dat alles dankzij de €300,-- die via de stichting aan haar studie is betaald. Voor deze kinderen maakt het een wereld van verschil. Als er geen donatie was geweest waren zij gedoemd geweest tot thuis zitten en een beetje op het land meehelpen. Nu kunnen zij zich verder ontwikkelen, een goede baan krijgen met het daarbij behorende inkomen waar de hele familie gelukkiger van zal worden.

Voor meer informatie verwijzen we u naar onze website: www.stichting-mim.nl

Website: http://www.stichting-mim.nl


Lopende projecten van Mirjam In Malawi

Schoolgeld voor 5 kinderen in Malawi

Mirjam In Malawi

Doelbedrag € 1.500,00
Malawi

Gemotiveerde, kansarme kinderen krijgen de mogelijkheid om naar de middelbare school te gaan. Een belangrijke stap naar uitzicht op betaald werk. De kinderen die de stichting Mirjam in Malawi selecteert zijn kinderen uit gezinnen die zelf het schoolgeld niet kunnen opbrengen en weeskinderen. 

MiM steunt deze kinderen en daarmee hun gezinnen, door voor hen de schoolkosten te betalen. Deze kosten zijn € 300,- per kind, voor een periode van 4 jaar.
Van dit bedrag wordt 4 jaar lang het schoolgeld en het examengeld betaald en krijgen de kinderen twee keer een schooluniform.

De stichting Mirjam in Malawi is al sinds 2001 actief in de regio Bembeke in Malawi, één van de armste landen ter wereld. De stichting steunt daar projecten op het gebied van onderwijs en gezondheidszorg. Een van de mooiste projecten op het gebied van onderwijs, is de ondersteuning van studenten in het middelbaar onderwijs. 
In het middelbaar onderwijs moeten de studenten schoolgeld betalen. Dit is ongeveer 75 euro per jaar, naar Nederlandse begrippen niet veel, maar als je het afzet tegen het gemiddelde inkomen in Malawi (tussen de 1 en 2 dollar per dag) is het enorm veel en vaak teveel, waardoor kinderen die er wel de capaciteit voor hebben toch niet naar het middelbaar onderwijs kunnen omdat hun ouders het schoolgeld niet kunnen betalen. Hierdoor gaat veel talent verloren.
De stichting steunt totaal ongeveer 40 gemotiveerde kansarme kinderen, die hierdoor de mogelijkheid krijgen om naar de middelbare school te gaan. Een belangrijke stap naar uitzicht op betaald werk. 

Lees meer Lees minder