Tegenkracht logo

Totaal donaties via YouBeDo.com

€ 7.72

2 donateurs

Tegenkracht

Tegenkracht, stichting kanker en sport biedt kankerpatiënten het Sportplan op Maat!

Programma
Het Sportplan op Maat is een intensief sportbegeleidingprogramma voor kankerpatiënten die in de behandelfase zitten en willen sporten. De deelnemer gaat samen met de sportarts, een concreet sportplan opstellen met korte en lange termijn sportdoelstellingen.  

Duur
Het totale sportprogramma duurt circa 6 maanden. Indien nodig en van toepassing zullen tussentijds fysieke tests worden uitgevoerd door de sportarts om te onderzoeken of de conditie op peil blijft of zelfs verbetert.

Sportwens en advies
Tegenkracht gaat uit van de (sport)wens van de deelnemer en houdt rekening met het sportadvies van de sportarts, om samen met de deelnemer op zoek te gaan naar een geschikte sportlocatie en (sport)begeleider in de woonomgeving van de deelnemer.

De deelnemer blijft wel de periode van het sportplan (6 maanden) onder toezicht van de desbetreffende sportarts.

Doelstelling
Deelnemer aan het intensieve sportprogramma zullen voor de operatie of tijdens en na de chemo en of bestralingskuur beter bestand zijn tegen de negatieve gevolgen van de ingreep of kuur. Het sporten geeft naast de fysieke verbetering ook vooral ontspanning, vertier en plezier. De patiënt krijgt weer perspectief, een concreet sportdoel. Het is fijn om de sportbeleving met vrienden en kennissen te bespreken en ze deelgenoot te maken van de vordering op sportgebied. Voor velen is het uitvoeren van het lange termijn sportdoel niet alleen lichamelijk, maar vooral psychologisch van groot belang.

Steun ons
Tot op heden is sport niet structureel ingebed in de zorg en nazorg van kankerpatiënten, Tegenkracht is opgericht met een sportfonds om sporten toegankelijk en betaalbaar te houden voor kankerpatiënten, met alle positieve effecten van dien. Help ons, laat de sneeuwbal rollen en steun ons met 10% van het aankoopbedrag bij www.youbedo.com

Website: http://www.tegenkracht.nl