Nepal Development Academy logo

Totaal donaties via YouBeDo.com

€ 22.13

6 donateurs

Nepal Development Academy

Over Nepal Development Academy

Nepal Development Academy staat voor een rechtvaardige en duurzame Nepalese samenleving en ondersteunt en begeleidt de kleinschalige ontwikkelingshulpprojecten in afgelegen gebieden van Nepal. De uitgangspunten zijn de kleinschaligheid, directe participatie van de lokale bewoners, transparantie en duurzaamheid.

Steun aan het biogasproject in Nepal

Aanleiding van het project: Andhikhola is een afgelegen plattelandsgebied. Maar liefst 85% van de inwoners leeft onder de armoedegrens en het merendeel hiervan behoort tot de lagere kasten. De bevolking uit deze omgeving moet rondkomen met minder dan 0,40 eurocent per dag. In Andhikhola is er geen elektriciteit en men is afhankelijk van brandhout voor het koken. Met de levensomstandigheden is het zeer slecht gesteld.
  
Beoogde doelen: armoedebestrijding, vermindering kindersterfte, verbetering van de maatschappelijke positie van vrouwen, bescherming van milieu en natuur. Met biogasinstallaties zijn deze mensen niet langer afhankelijk van brandhout om te koken. Dit betekent dat zij niet meer voortdurend blootgesteld worden aan rook. Aangezien de inwoners geen brandhout meer hoeven te kappen, wordt de natuur en het milieu ook gespaard. Kortom, een biogas installatie bespaart veel tijd, geld en energie en kweekt milieu- en gezondheidbewustzijn.
De biogasinstallaties zijn vernieuwend omdat in dit concept gebruik wordt gemaakt van de menselijke uitwerpselen.

Doelgroepen: het project richt zich op de allerarmste inwoners van Andhikhola die overwegend bestaat uit de dalitgemeenschappen, de onaanraakbaren.
 
Concrete plannen: het aanleggen van 60 biogasinstallaties, 136 toiletten en organiseren van diverse bewustwordingscampagnes op het gebied van milieu, gezondheid en hygiëne en emancipatie van vrouwen.

Bijzonderheid: De ingezamelde bedragen worden door NCDO verdubbelt.

Website: http://www.nepal-academy.nl