Let Kids Smile logo

Totaal donaties via YouBeDo.com

€ 22.95

5 donateurs

Let Kids Smile

Ieder kind heeft recht op genoeg en goed voedsel, schoon drinkwater, goede gezondheidszorg en onderwijs. Daarnaast hebben ze het recht om op te groeien in een liefdevolle en beschermende omgeving.

In het midden van Ghana (West-Afrika) ligt een klein stadje, Nkoranza. In dit plaatsje ligt het Let Kids Smile Children's Home, een thuis voor maximaal dertig hulpbehoevende kinderen uit Nkoranza en omgeving. Dit kinderhuis wordt onderhouden door de stichting Let Kids Smile, in samenwerking met twee coördinatoren die naast het kinderhuis wonen.

Let Kids Smile heeft als hoofddoel het verbeteren van de leefomstandigheden van dertig kinderen in het Let Kids Smile Children's Home in Nkoranza te Ghana. Ieder kind heeft recht op genoeg en goed voedsel; schoon drinkwater; goede gezondheidszorg; en onderwijs. Daarnaast hebben ze het recht om op te groeien in een liefdevolle en beschermende wereld.

We proberen de kinderen een warm thuis te geven door ze op te vangen in ons Let Kids Smile Children's Home en ervoor te zorgen dat zij worden voorzien in de primaire behoeften waar zij recht op hebben. Daarnaast worden zij in de gelegenheid gesteld om een opleiding te volgen.

Eén van onze doelstellingen is dat het Let Kids Smile Children's Home op de middellange termijn gedeeltelijk voor zichzelf gaat zorgen. Door het aanleggen van een boerderij kan er gewerkt worden aan het opbouwen van een zelfstandig bestaan. Tevens leren de kinderen op deze wijze hoe ze gewassen moeten verbouwen, wat van groot belang is in een land als Ghana.

Voor de komende tijd zullen we druk bezig zijn om deze doelen te realiseren, maar er wordt ondertussen ook hard nagedacht over de toekomst van de kansarme kinderen in Nkoranza. Zo zal ons kinderhuis in latere tijden ook kunnen dienen voor opvang en bijscholing van niet-wezen. Kortom ons doel is ten alle tijden: Let kids smile!

Website: http://www.letkidssmile.com/