Nakiganda logo

Totaal donaties via YouBeDo.com

€ 7.36

2 donateurs

Nakiganda

\"Logo\"Stichting Nakiganda


De stichting zet zich in voor middelbaar onderwijs in het Kampala district in Oeganda. Dit gebeurt niet alleen door te helpen bij het onderhoud van de gebouwen, maar vooral ook door het bevorderen van kansen voor leerlingen.

Veel kinderen in Uganda dromen van een carrière als advocaat, leraar of verpleegster. Stichting Nakiganda probeert deze dromertjes op weg te helpen, door ervoor te zorgen dat ze hun middelbare school kunnen afmaken. Hiervoor werft Stichting Nakiganda particuliere sponsors die (een deel van) het schoolgeld van de leerlingen betalen. Voor € 24,- per maand kan een kind goed onderwijs krijgen op de Bethel Parents Secondary School in Busega, Uganda. Door deze manier van sponsoren hebben de leerlingen een goede basis voor de toekomst, want onderwijs draagt bij aan de vorming van het kind en zijn kansen op de arbeidsmarkt.

Stichting Nakiganda zet zich naast deze manier van sponsoren in voor de verbetering van het onderwijsmilieu:

  • Verbetering van het lesmateriaal, zoals studieboeken, schrijfgerei en computers
  • Zorgen voor meer praktijkgericht onderwijs: door het aanschaffen van bijvoorbeeld  laboratoriummateriaal  kan de leerling de theorie in de praktijk toepassen
  • Zorgen voor een optimale studiesfeer, door verbetering van de klaslokalen en het vervangen van de geluidsdoorlatende wanden tussen de klaslokalen.

In 2009 verstuurde de Stichting computers en schoolmateriaal naar de school. In de komende periode zal een koe worden aangeschaft, zodat de leerlingen iedere dag verse melk hebben. Het geld voor de koe werd ingezameld dankzij het project \'Steun Koeganda\', waaraan de Bavinckschool in Den Haag een grote bijdrage leverde.

Een ander doel van Stichting Nakiganda is om ervoor te zorgen dat het schoolgebouw eigendom kan worden van de Bethel Parents Secondary School, zodat het schoolbestuur in de toekomst af is van de hoge kosten voor de huur van het schoolgebouw.


www.nakiganda.org  info@nakiganda.org

\"Klaslokaal\"     \"Scheikundelokaal\"

Website: http://www.nakiganda.org