NME Mundial  logo

Totaal donaties via YouBeDo.com

€ 63.68

7 donateurs

NME Mundial

Stichting NME Mundial richt zich op Natuur en Milieu Educatie in Bolivia. De projecten worden uitgevoerd in Cochabamba in samenwerking met lokale organisaties.

In Bolivia staat de bevolking door andere prioriteiten vaak niet of onvoldoende stil bij natuur en milieu. Door kinderen op scholen en tehuizen te onderwijzen in Natuur en Milieu Educatie wil de Stichting NME Mundial bij de kinderen van jongs af aan respect ontwikkelen voor natuur en milieu.

 De wekelijkse NME lessen zijn in de eerste plaats gebaseerd op een programma dat gericht is op de inrichting van een ecologische familiemoestuin bij de kinderen thuis. De schooltuin die Stichting NME Mundial op de scholen inricht is het laboratorium waar de kinderen de theoretische kennis in de praktijk brengen en zodoende d.m.v. theorie en praktijk genoeg kennis opdoen om zelf thuis een ecologische tuin in te kunnen richten. Daarnaast komt het afvalprobleem uitgebreid aan bod waarbij recycling en compostering een directe link hebben met het aanleggen van een kleine familiemoestuin. De productie uit de schooltuin wordt gezamenlijk geconsumeerd en de kinderen krijgen zaailingen uit de schooltuin mee naar huis evenals groente zaden aan de start van het regenseizoen.

Website: http://www.nmemundial.org