School In A Can logo

Totaal donaties via YouBeDo.com

€ 5.62

4 donateurs

School In A Can

 

Stichting School in a Can
Stichting School in a Can heeft als doel de onderwijsfaciliteiten voor kinderen in ontwikkelingslanden structureel en duurzaam te verbeteren. 
Nog steeds kunnen er in Afrika miljoenen kinderen niet naar school, of krijgen deze kinderen les in abominabel slechte faciliteiten. Het is tijd dat dit verandert en dat er beter wordt samengewerkt om deze problemen op te lossen. 
Wij proberen onze projecten op een creatieve manier en tegen zo laag mogelijke kosten te realiseren. School in a Can vindt het belangrijk dat een project lokaal gedragen wordt en dat de lokale economie gestimuleerd wordt.
School in a Can heeft samen met architectenbureau IAA een innovatief concept ontwikkeld om scholen te bouwen uit zeecontainers. Het betreft een modulair op te bouwen systeem dat onbeperkt uitbreidbaar is. Eén module bestaat uit twee zeecontainers waarin o.a. een les– en computerlokaal en sanitaire voorzieningen aanwezig zijn. De module kan ca. 30 leerlingen van onderwijs voorzien. In een later stadium kunnen er ook noodhospitalen en noodopvang gerealiseerd worden met behulp van het modulaire systeem. 
Momenteel werkt School in a Can aan de bouw van een demoschool in hartje Amsterdam, in samenwerking met de Hogeschool van Amsterdam. Deze demoschool zal gebruikt worden als test voor het systeem, ter ontwikkeling van een handleiding voor de bouw, en tevens als experience centre voor partners en sponsoren.
School in a Can is op dit moment bezig om projecten op te zetten in Oeganda en Ghana. 
Bij de realisatie van onze projecten is stichting School in a Can in grote mate afhankelijk van derden. Wij zijn dan ook hard op zoek naar partners en sponsoren die willen helpen met het realiseren van onze projecten. 
Van het leveren van goederen of expertise tot een donatie van een geldbedrag, alle vormen van samenwerking zijn mogelijk. Wij streven ernaar om een situatie te creëren waarin alle partijen profiteren. 
Door de onlangs van de belastingdienst verkregen ANBI status, is het voor bedrijven en particulieren fiscaal aantrekkelijk om te sponsoren of te doneren. 
Kijk voor meer informatie en impressie van het ontwerp van de scholen op : www.schoolinacan.com.
Together we Can !

Stichting School in a Can

Stichting School in a Can heeft als doel de onderwijsfaciliteiten voor kinderen in ontwikkelingslanden structureel en duurzaam te verbeteren. 

Nog steeds kunnen er in Afrika miljoenen kinderen niet naar school, of krijgen deze kinderen les in abominabel slechte faciliteiten. Het is tijd dat dit verandert en dat er beter wordt samengewerkt om deze problemen op te lossen.  Wij proberen onze projecten op een creatieve manier en tegen zo laag mogelijke kosten te realiseren. School in a Can vindt het belangrijk dat een project lokaal gedragen wordt en dat de lokale economie gestimuleerd wordt.

School in a Can heeft samen met architectenbureau IAA een innovatief concept ontwikkeld om scholen te bouwen uit zeecontainers. Het betreft een modulair op te bouwen systeem dat onbeperkt uitbreidbaar is. Eén module bestaat uit twee zeecontainers waarin o.a. een les– en computerlokaal en sanitaire voorzieningen aanwezig zijn. De module kan ca. 30 leerlingen van onderwijs voorzien. In een later stadium kunnen er ook noodhospitalen en noodopvang gerealiseerd worden met behulp van het modulaire systeem. 

youbedo

Momenteel werkt School in a Can aan de bouw van een demoschool in hartje Amsterdam, in samenwerking met de Hogeschool van Amsterdam. Deze demoschool zal gebruikt worden als test voor het systeem, ter ontwikkeling van een handleiding voor de bouw, en tevens als experience centre voor partners en sponsoren. School in a Can is op dit moment bezig om projecten op te zetten in Oeganda en Ghana. 

Bij de realisatie van onze projecten is stichting School in a Can in grote mate afhankelijk van derden. Wij zijn dan ook hard op zoek naar partners en sponsoren die willen helpen met het realiseren van onze projecten. 

Van het leveren van goederen of expertise tot een donatie van een geldbedrag, alle vormen van samenwerking zijn mogelijk. Wij streven ernaar om een situatie te creëren waarin alle partijen profiteren. 

Door de onlangs van de belastingdienst verkregen ANBI status, is het voor bedrijven en particulieren fiscaal aantrekkelijk om te sponsoren of te doneren. 

Kijk voor meer informatie en impressie van het ontwerp van de scholen op : www.schoolinacan.com.

Together we Can !

youbedo

Website: http://www.schoolinacan.com