Friends Of Little Sisters logo

Totaal donaties via YouBeDo.com

€ 28.45

5 donateurs

Friends Of Little Sisters

Met uw steun kunnen wij, ter plaatse, jonge Thaise meisjes helpen om hun school af te maken. Hierdoor hebben deze meisjes een eigen keuze voor hun toekomst. Naar school, leren, spelen met vriendinnetjes, gewoon lekker kind zijn, dat is wat “Little Sisters” voor hen wil. Jij ook?

 

Alle mensen moeten de mogelijkheid hebben om hun toekomst te kiezen. Onderwijs maakt dit mogelijk. Arme meisjes kunnen soms niet naar school. Het is nooit een keuze om arm te zijn. Nadat zij haar school heeft afgemaakt, heeft zij zelf de keuze.

Jongetjes kunnen in Thailand altijd in een Boedhistische tempel leven als novice, en velen doen dat. Zij krijgen daar een dak boven hun hoofd, eten en scholing. Voor jonge meisjes is die mogelijkheid er niet. De hulp van 'Little Sisters' wordt voor een langere periode geboden zodat de meisjes hun school kunnen afmaken.

 

Het project is gelokaliseerd in Noord Thailand. Thailand heeft een goed onderwijs-systeem. Iedereen kan naar school. Maar, in bepaalde regio's moeten de kinderen hun ouders helpen op het land of gaan werken. Hun bijdrage aan het gezinsinkomen is hard nodig. De kinderen gaan dan niet meer naar school.

 

Hoe werken we; Connie Kouwenhoven en Peter van der Geld, oprichters van '€Little Sisters', werken ter plaatse. Samen met Friends of Little Sisters werven wij geld.

'Liittle Sisters' werkt samen met scholen in de regio. De meisjes worden met zorg geselecteerd. Little Sisters bezoekt regelmatig de scholen en de families van de meisjes om te kijken of alles goed gaat.

 

'Little Sisters' is blij met elke donatie, groot en klein; alles helpt. Het geld wordt besteed aan: de schoolspulletjes, het schooluniform, de schoolmaaltijden en vervoer van en naar school. De behoeftes van de meisjes verschillen en elk meisje krijgt wat zij echt nodig heeft. Voor 12,50 euro per maand maakt u al een verschil voor een meisje. Gemiddeld kost het 150,00 euro om een meisje één (lager) schooljaar te steunen.

 

Kijk op de website voor het laatste nieuws en foto's

 

Website: http://friendsoflittlesisters.blogspot.com/