Upendo Projects Kenya logo

Totaal donaties via YouBeDo.com

€ 90.81

5 donateurs

Upendo Projects Kenya

Steun de strijd voor een eerlijke jeugd van kinderen in Kenia. Want kinderen horen een veilig thuis en goed onderwijs te hebben. Dat vind je toch ook?

Thuiskomen in een veilige en vertrouwde omgeving. Dat is voor ons heel normaal. Voor veel Keniaanse kinderen helaas niet. Zij dolen rond in een land dat al jaren geteisterd wordt door een Aids- epidemie en grote armoede. Upendo Projects Kenya wil kansarme kinderen van het Keniaanse platteland een springplank naar de toekomst bieden. Upendo Projects Kenya (voorheen Upendo Children´s Home) van de Stichting Daraja for Children heeft op het platte land vlakbij Mombassa, drie projecten in Kenia. 

Als eerste is er het kanshuis. Dit project is in november 2010 geopend. En werd al snel een levendige plek waar 24 kinderen een thuis vonden onder leiding van een gedreven Keniaans team van verzorgers. We noemen het huis Upendo Children’s Home. Upendo betekent ‘Onvoorwaardelijke liefde’ 

Het tweede project is de boerderij. Hier zijn koeien, kippen en konijnen te vinden, én er is een grote moestuin. De kinderen leren hoe ze hun eigen voedsel kunnen zaaien, planten en oogsten en hoe ze moeten omgaan met de dieren onder de bezielende leiding van de Keniaanse farmer. Tevens voorziet de boerderij ook het kanshuis van financiële middelen door producten te verkopen. 

Als laatste project is er een kleuterschool met gediplomeerde Keniaanse leerkrachten; de Upendo Academy. Deze school is op 16 februari 2013 officieel geopend en biedt plaats aan 120 kinderen. We zijn er erg trots op. Keniaanse kinderen zijn verplicht om met succes de kleuterschool te doorlopen voor ze toegelaten worden op de basisschool. De school voorziet, door het ervaringsgerichte onderwijs dat er gegeven wordt, in een grote behoefte aan onderwijs voor jonge kinderen. 
De Academy biedt tevens een educatief programma aan alleenstaande moeders.

Stichting Daraja for Children is door de belastingdienst erkend als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). De stichting werkt nauw samen met de partnerorganisatie in Kenia, Upendo Children's Development Organization NGO, die formeel verantwoordelijk is voor het beleid en de exploitatie van Upendo Children's Home en Projecten.

Dit prachtige kleinschalige project verdient uw steun. Wij zijn er trots op dat 95% van uw bijdrage direct ten goede komt aan de kinderen van Upendo Children's Home.

Kijkt u voor meer informatie op www.upendoprojectskenya.org of volg ons op facebook 
https://www.facebook.com/upendoprojectskenya 

 

Website: http://www.upendohome.org