Meraih Bintang logo

Totaal donaties via YouBeDo.com

€ 39.59

4 donateurs

Meraih Bintang

STICHTING MERAIH BINTANG

Wilt u ons helpen dromen waar te maken en onze doelen te bereiken? Neem dan een kijkje op onze website en help ons met het verwezenlijken van ons onderwijsproject in Pangandaran op West-Java in Indonesie of help met het sponsoren van wees/pleegkinderen en bezorg hen een goede toekomst.

 

Het eerste project van stichting Meraih Bintang is de bouw en het opstarten van een kleinschalige school met 2 klaslokalen aan de rand van Pangandaran. De school biedt plaats aan twee keer, maximaal, 25 kinderen in de leeftijd van 3,5 - 6,5 jaar die hier gratis onderwijs krijgen van 07.30 uur tot 10.30 uur, 6 dagen per week. Doordat alle kinderen zo in staat worden gesteld naar school te gaan, kunnen ze zonder achterstand aan de lessen op de lagere school beginnen als ze daarvoor de juiste leeftijd hebben bereikt. Met de bouw van de school alleen zijn we er natuurlijk nog niet. Ook willen we zorgen voor noodzakelijk meubilair voor de school, voorzien in de behoefte van lesmaterialen, ondersteuning bieden bij het onderhoud van het schoolgebouw en toezien op de doorstroom van leerlingen en hen helpen en begeleiden totdat zij als jonge volwassenen met een goede gedegen opleiding in hun eigen onderhoud kunnen voorzien.

 

De exacte locatie voor de bouw van de school is bekend. De grond waarop we gaan bouwen hoeft niet te worden aangekocht maar is beschikbaar gesteld en de benodigde vergunningen zijn al afgegeven. De tekeningen zijn klaar en de begroting gemaakt. Het enige wat we nog nodig hebben om te starten zijn de financiele middelen... Help ons helpen!
 

 

Website: http://www.meraihbintang.info


Lopende projecten van Meraih Bintang

Breng muziek in het leven van kansarme kinderen in Indonesië

Meraih Bintang

Doelbedrag € 1.250,00
Indonesië, West-Java, Pangandaran

Als naschoolse activiteit organiseert Stichting Meraih Bintang gratis muzieklessen voor kansarme kinderen in Pangandaran op West Java.
De lessen zijn gratis.

Graag willen we dit project uitbreiden en nog meer kinderen blij maken! 

In 2012 zijn we gestart met het aanbieden van muzieklessen als naschoolse activiteit voor kansarme kinderen in het district Pangandaran op West-Java waar onze stichting actief is. Zo kunnen de kinderen, die anders nooit met muziek in aanraking zouden komen, bij ons leren om de angklung te bespelen.
Een angklung is een traditioneel West Javaans instrument gemaakt van bamboe. De 2 angklung sets die we hebben zijn hard aan vervanging toe en verder zouden we de lessen heel graag uitbreiden door de aanschaf van nog enkele instrumenten om zo nog meer kinderen blij te maken en te kunnen laten deelnemen.

Hiervoor willen we een elektrische gitaar en basgitaar aankopen om vooral ook jongens in de leeftijd van 10 jaar en ouder te interesseren voor de muzieklessen.
We hebben als stichting sinds 2012 een professionele muziekleraar in dienst die door ons betaald wordt. 

Doelstelling: Kansarme kinderen in contact brengen met muziek 
Kosten: 1250,-
Locatie: Indonesië, West-Java, Pangandaran 

Lees meer Lees minder