STOP AIDS NOW! logo

Totaal donaties via YouBeDo.com

€ 75.27

23 donateurs

STOP AIDS NOW!

STOP AIDS NOW !
Aids is één van de grootste rampen ter wereld. Elke 12 seconden raakt er iemand geïnfecteerd met het aidsvirus. Deze ziekte is te voorkomen en behandelbaar. STOP AIDS NOW! bestrijdt aids in ontwikkelingslanden en richt zich daarbij vooral op vrouwen, jongeren en kinderen. STOP AIDS NOW! zorgt voor opvang, behandeling en inkomen, geeft aidswezen een toekomst en helpt via voorlichting verspreiding van hiv en aids te remmen. STOP AIDS NOW! is een samenwerking tussen het Aids Fonds, Cordaid Memisa, Hivos, ICCO en Oxfam Novib.


STOP AIDS NOW! is in het bezit van het CBF-Keur voor goede doelen, waardoor je zeker weet dat je geld op de juiste plek terechtkomt.


Wil je meer weten over STOP AIDS NOW! kijk dan op:

facebook.nl/STOPAIDSNOW

twitter.com/StopAidsNow

http://www.stopaidsnow.nl


Een voorbeeld van een project van STOP AIDS NOW!:

Organisation for Social Services for Aids (OSSA) in Ethiopië zorgt ervoor dat aidswezen en verzorgers met hiv toegang tot gezondheidszorg hebben. Dat doen ze met maatwerk; voor ieder kind en ieder probleem bekijken ze apart wat de beste steun zal zijn.

Veel kinderen gaan bijvoorbeeld door de omstandigheden waarin ze zitten niet meer naar school. OSSA zorgt ervoor dat ze toch een manier vinden om in hun eigen bestaan te voorzien. Dat kan zijn door schoolgeld te betalen, of door het volgen van een beroepsopleiding. Als er hiv in het spel is, zorgt OSSA dat behandeling mogelijk is. Daarnaast krijgen de aidswezen en hun verzorgers maatschappelijke ondersteuning. Want deze kinderen hebben nogal wat meegemaakt. Hun ouders overleden aan de gevolgen van aids en ze zijn zelf vaak ook hiv-geïnfecteerd. Verzorgers krijgen de zorg voor hen erbij, terwijl ze zelf vaak ook maar net rond kunnen komen. Al met al zeer ingrijpend.

Onze ambassadeur Angela Groothuizen was vorig jaar op bezoek in Ethiopië, ook bij OSSA die onder andere de jongen Tamru steunen.  


Tamru (14)
wordt ook geholpen door OSSA:
‘Ik heb hiv. Mijn ouders zijn overleden aan aids en verder heb ik niemand. Ik ben liever niet zo vaak thuis, want daar is het zo stil. Voorheen kwam ik nog wel bij mensen thuis. Dan mocht ik tv kijken. Maar sinds ze weten dat ik hiv heb, ben ik niet meer welkom.


De mensen van OSSA letten erop dat ik elke dag mijn medicijnen slik. Nu ze voor me zorgen, heb ik het gevoel dat het leven opnieuw begonnen is. Ik ga naar school en probeer uit te vinden wat mijn talent is. Ik wil journalist worden en probeer alle kranten te lezen die ik op straat vind. Tja, en als het niet lukt om journalist te worden dan wil ik wel theater maken.’


Bekijk hier het filmpje van Tamru

Website: http://www.stopaidsnow.nl