Laat Ze Maar Lachen logo

Totaal donaties via YouBeDo.com

€ 62.00

10 donateurs

Laat Ze Maar Lachen

Stichting Laat ze Maar Lachen

Of je nu groot, klein, arm of rijk bent; alle kinderen hebben recht op plezier!
Stichting Laat Ze Maar Lachen organiseert activiteiten voor kinderen die door hun thuissituatie vrijwel nooit eens lekker een dagje weggaan. Dit kan zijn omdat er geen geld voor is, of omdat er thuis andere problemen zijn. Stichting Laat Ze Maar Lachen neemt deze kinderen mee voor een ontspannend, creatief en prikkelend dagje uit.


In Nederland leeft ongeveer 7 procent van de huishoudens onder de armoedegrens. Alleen al in onze hoofdstad leven 40.000 kinderen en jongeren onder de Nederlandse armoedegrens. Relatieve armoede bestaat dus ook in Nederland. Deze kinderen kunnen niet altijd voldoende eten, krijgen geen nieuwe kleren als ze die nodig hebben, gaan nooit op vakantie en kunnen niet mee op schoolreisje, werkweek of excursies. Sociale uitsluiting is een van de belangrijkste en ernstigste gevolgen van weinig geld hebben. Kinderen worden bijvoorbeeld gepest, schamen zich, durven geen vriendjes uit te nodigen om te komen spelen en kunnen niet meepraten over vakantie of uitjes. Bij dat laatste helpen wij een beetje. Onze stichting probeert ervoor te zorgen dat deze kinderen zich voor één dagje de koning te rijk voelen!


De stichting Laat Ze Maar Lachen organiseert in Amsterdam, Utrecht, Den Haag en Rotterdam, eens per maand een uitje voor kinderen tussen de 4 en 12 jaar oud. De uitjes variëren van een dagje pretpark, speeltuin of dierentuin tot een bezoek aan een museum, middag knutselen of een voorstelling.

Website: http://www.laatzemaarlachen.com