Dj-Imba logo

Totaal donaties via YouBeDo.com

€ 9.60

4 donateurs

Dj-Imba

Stichting Dj-Imba

Stichting Dj-Imba (uitgesproken als 1 woord: djimba) is een Honden en KattenSeniorenT(e)huis d.w.z. een plek waar een kleine groep gehandicapte, zieke en oude honden en katten in een huiselijke omgeving hun laatste weken,  maanden of jaren door kunnen brengen met veel individuele zorg en aandacht.

De stichting heeft als doelstellingen:
•    het waarborgen van de zorg en huisvesting van een aantal oude, gehandicapte en/of zieke honden en katten
•        incidenteel noodgevallen opvangen, verzorgen en herplaatsen

De honden en katten leven in een huiselijke omgeving en krijgen veel persoonlijke aandacht, sommigen hebben die aandacht nooit gehad (doordat ze altijd of heel lang in een opvangcentrum hebben gewoond), anderen zijn in hun laatste fase en hebben dit extra nodig, weer anderen zijn in de steek gelaten, of in een asiel terecht gekomen na het overlijden van uw baasjes en hebben de aandacht nodig om het verdriet te boven te komen.

Aangezien de voorzitter in haar eentje voor de honden zorgt en de stichting afhankelijk is van donateurs en de workshops die de voorzitter in Nederland geeft, is er een beperking aan het aantal honden. De stichting vindt het belangrijk dat elke hond en kat de aandacht kan krijgen die hij of zij nodig heeft en dat zij in huis wonen en niet in een schuur of hokken. Dit houdt in dat er een maximum van 15 honden is (oktober 2011: zijn dit er al 17) (ook vanwege de financien, alleen voor 2011 bedroegen de dierenarts en speciaal dieet kosten begin juni al 4000 euro!). Als er plaats komt voor een nieuwe hond wordt gekeken of de hond qua spirituele energie goed in de groep past, er is een goede energetische balans in de groep en die moet wel behouden blijven in het belang van het geestelijke en lichamelijk welzijn van alle honden. Mede daarom worden er ook voornamelijk greyhounds, galgos en podenco's opgevangen, maar er worden ook incidenteel (kleine) andere rassen opgenomen zoals Oriane de teckel, Isis en Scruffles (chinese naakthonden), Rex de duitse herder en in het verleden de poedels Lucho, Caline en Mientje, de jachthond Mirza, de spaniel Nonne enz wij herdenken hen allen op de Vaarwel pagina.

De naam Dj-Imba komt van twee bijzondere honden, Djara de galga en Simba de greyhound. Djara was de eerste hond uit Spanje en door haar zijn wij in 1999 in aanraking gekomen met dit bijzondere ras maar met name met het leed van de galgo/greyhound in Spanje wat later weer heeft geleid tot intensieve inzet voor dierenwelzijn in heel de wereld (met de oprichting van stichting Animal Medical Care Foundation). Djara heeft de verhuizing naar Frankrijk nog mee mogen maken en is in september 2006 in haar slaap overleden. Waarschijnlijk was ze 15 jaar oud.

Simba was een grote zwaar mishandelde greyhound, zijn kop was in elkaar geslagen waardoor hij een oog miste en zijn kaak scheef stond. Tevens had hij diverse kogels in zijn lijf.  Simba was een hond met een speciale uitstraling, hij trok mensen aan, en als je hem ooit ontmoet had dan vergat je hem nooit meer. Daar waar Djara heel introvert was, was Simba extrovert, gek op aandacht, mensen en kinderen.  Simba is in mei 2010 overleden na een korte ziekte, hij is ongeveer 16 jaar geworden.

Website: http://www.dj-imba.com