El Arbol logo

Totaal donaties via YouBeDo.com

€ 10.28

3 donateurs

El Arbol

ONS DOEL

De doelstellingen van de Stichting El Arbol zijn bescherming van natuur, duurzaamheid, verbeteren van leefmilieu, gelijke rechten voor man en vrouw en bevorderen van werkgelegenheid voor vrouwen in Nicaragua, een van de meest arme landen op het zuidelijke halfrond en Midden Amerika.


WAT WE DOEN

De El Arbol Foundation ondersteunt projecten in Chinandega (Nicaragua), veelal vanuit de door ons beheerde timmerwerkplaats voor vrouwen, gericht op verbetering van het leven van vrouwen, natuur en milieu en het bevorderen van duurzame werkgelegenheid. Onze projecten: computer-, naai-, taal- en handarbeidlessen aan 'marktmeisjes' zodat ze zich kunnen ontwikkelen en we stimuleren ze om een opleiding te doen en een kans te maken op de arbeidsmarkt.  


Een ander project is ons 'mijn leven dankzij een boom' project. In het dorpje San Benito no. 1  hebben we samen met scholieren van een middelbare school een boomkwekerij opgezet en planten we de boompjes rondom de vulkaanhellingen. Dit om erosie tegen te gaan. bij regenval heeft het water nu vrij spel en spoelt alle grond weg.


Verder geven we lessen aan de lokale plattelandsvrouwen in biologische landbouw en leren we ze composteren. Ook solar-cooking staat op het programma zodat hout bespaard wordt en daarbij dus ook tijd (om het te halen) en geld. Daarnaast voorlichting over milieu. We zorgen voor boeken in de bibliotheek, koken voor ondervoedde kinderen en vrouwen etc etc. Elke cent is lokaal goed besteed.

Website: http://www.elarbol.nl