Tomoka Support logo

Totaal donaties via YouBeDo.com

€ 969.17

203 donateurs

Tomoka Support

 

Wij gaan samen de extreme armoede in Togo te lijf

Stichting Tomoka Support is opgericht in 2011 om onze partner Tomoka Togo te helpen de projecten die zij hebben opgezet te realiseren. Deze projecten bevinden zich in een straatarme streek in zuidwest Togo. In het zeer afgelegen dorpje Avégamé heeft de bevolking geen beschikking over schoon water, latrines en basis-gezondheisvoorzieningen. Er is een schooltje, dat slechts door onze steun kan overleven.


Als STS steunen wij daar een vijftal projecten: een waterput, latrines, de school, fruit en energiebomen en de voetbalclub. Bij alle projecten horen ook voorlichting en instructie w.b. beheer. Door schoon water en latrines zal de gezondheid van de bevoking toenemen en houden de vrouwen meer tijd over om groente te verbouwen tussen de fruitbomen. De energie bomen(jatropha) leveren olie die gebruikt kan worden om op te koken. De voetbalclub versterkt de onderlinge sociale contacten en geeft gelegenheid voor cursussen voor ouderen,bv. na het kijken naar een wedstrijd.


We hebben veel contact met onze Togolese partner en krijgen regelmatig foto’s toegestuurd. We weten zeker dat onze (en dus ook uwe) donaties direct op de bestemde plaats komen.

 

Voor meer informatie over onze stichting en foto’s zie: www.stichtingtomokasupport.org

Website: http://www.stichtingtomokasupport.org/