Astrid Uganda Foundation logo

Totaal donaties via YouBeDo.com

€ 77.14

16 donateurs

Astrid Uganda Foundation

Voor alle kinderen van Oeganda

De Astrid Uganda Foundation is opgericht ter nagedachtenis aan Astrid Joosten uit Milheeze.

Tijdens een vakantie in Oeganda raakte ze als eerste Europese toerist besmet met het dodelijke Marburg virus waaraan ze op 11 juli 2008 overleed.  Haar echtgenoot Jaap Taal heeft daarom het initiatief genomen ter nagedachtenis aan Astrid een stichting op te richten om de slechte omstandigheden voor de schoolkinderen die ze tijdens deze vakantie hadden bezocht, te verbeteren.

Tijdens haar bezoek aan Oeganda en de Green Valley School in Bwera in juni 2008 had Astrid zich vast voorgenomen de kinderen daar te helpen. De (wees)kinderen leefden onder erbarmelijke omstandigheden. De school had aan alles te kort.
Door de inspanningen van de stichting en met hulp van vele donoren in Nederland kon de droom worden gerealiseerd: in december 2011 werd een compleet nieuwe school geopend!

Maar de Astrid Uganda Foundation is verder gegaan en steunt nu diverse andere projecten. Er zijn zoveel kinderen in Oeganda die onze steun nodig hebben. En de aanpak van de stichting werkt. Mensen in de gemeenschap zelf én bekwame lokale partners spelen een centrale rol. Zelfredzaamheid, duurzaamheid en transparantie zijn drie belangrijke pijlers onder al onze projecten.
'Kinderen van Oeganda samen naar school voor een betere toekomst', daar zet de Astrid Uganda Foundation zich voor in.

Op de website www.astridugandafoundation.com kunt u er alles over lezen.

Website: http://www.astridugandafoundation.com