Why Not logo

Totaal donaties via YouBeDo.com

€ 5.73

3 donateurs

Why Not

Why Not is een jonge stichting, opgericht door drie enthousiaste Nederlandse meiden. Stichting Why Not richt zich op kinderen en jongeren met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking in Kenia in de leeftijd van 4 tot 21 jaar.

Why Not vindt zijn oorsprong in vrijwilligersprojecten waarin zowel Annemiek als Marloes hun passie vonden in Kenia: geuren, kleuren, geloof, cultuur, lekker eten, mooie en hartelijke mensen, natuur en wilde dieren. Ondanks deze geweldige aspecten van dit land, waren zij ook getuigen van de schrijnende situatie voor kinderen met een beperking in Kenia. Gegrepen door het land en de mensen en verloren in enthousiasme, vonden zij terug in Nederland in Kim een bondgenoot; het idee voor het eerste project van Why Not was geboren: kinderen met een beperking op school krijgen!

Het percentage van mensen met een beperking ligt in Kenia vele malen hoger dan in Europa. In Kenia gelooft men dat het hebben van een beperking een straf is van God, een teken dat je fouten hebt gemaakt of een zondaar bent. Veel ouders schamen zich voor hun kind met beperking; "de kinderen kunnen niets, zijn waardeloos en voegen niets toe aan de community (samenleving)". Ze zijn vooral een last. Doordat er zo over deze kinderen gedacht wordt, krijgen ze zelden de kans om deel uit te maken van de Keniaanse samenleving. De kinderen worden vaak weggestopt, opgesloten, verwaarloosd en zelfs mishandeld.

Why Not wil hier verandering in brengen: laten wij het goede voorbeeld geven en laten zien dat een kind met een beperking ook gewoon een kind is. Een kind met een eigen karakter, met eigen krachten, met waarde en met behoeften! Door kinderen te ondersteunen in scholing, opvang of training willen we hun wereld vergroten en deze kinderen onafhankelijker maken. Ook de ouders en de omgeving van het kind worden nauw betrokken en krijgen ondersteuning.

Wat begon als een vrijwilligersproject is inmiddels uitgegroeid tot een Nederlandse én Keniaanse stichting met een steeds groter groeiende achterban. Daar wil jij toch ook je steentje aan bijdragen?

Website: http://www.whynotkenya.org