Cucu logo

Totaal donaties via YouBeDo.com

€ 79.09

8 donateurs

Cucu

Over Stichting Cucu

Stichting Cucu zoekt en sponsort projecten in derdewereldlanden die het leven van kinderen verbeteren. Cucu werkt zoveel mogelijk samen met lokale initiatiefnemers, en indien mogelijk bezoeken de bestuursleden zelf de projecten op eigen kosten. Stichting Cucu staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel in Lisse en wordt volledig bestuurd door vrijwilligers. Alle projecten worden uiteraard financieel verantwoord. De bestuursleden zorgen er samen voor dat ruim 98% van de donaties ook echt bij de kinderen terecht komt.

Voor welk project gaat de vereniging of stichting de donaties gebruiken?

De donaties zullen worden gebruikt voor het steunen van de India Vision Foundation in Delhi. Deze stichting probeert de cirkel van criminaliteit te doorbreken door kinderen waarvan de ouders in de gevangenis zitten of zaten te voorzien in levensonderhoud en onderwijs. Er zijn nu 190 kinderen opgenomen in het project; 20 kinderen hiervan worden sinds 2008 door Stichting Cucu ondersteund.

Kinderen waarvan de ouders in de gevangenis zitten of zaten lopen een groot risico om later ook in de criminaliteit te belanden; een risico dat nog eens wordt vergroot door analfabetisme, een gebrek aan sociale zekerheid en het leven in de sloppenwijk. Counselors van de India Vision Foundation zorgen ervoor dat de kinderen naar school gaan en medische verzorging krijgen. Er wordt door de stichting ook voor schoolgeld en boeken gezorgd. Ook is er aandacht voor de algemene ontwikkeling van de kinderen door bijvoorbeeld het organiseren van een excursies en workshops en het vieren van de verjaardagen van de kinderen. De ouders en / of familie worden ook betrokken in het project; zij worden begeleid bij de opvoeding van de kinderen en krijgen de basisreels voor hygiëne bijgebracht.

Website: http://www.cucu4children.nl