Ubomi Obutsha Nederland logo

Totaal donaties via YouBeDo.com

€ 12.62

1 donateurs

Ubomi Obutsha Nederland

Informatie Stichting Ubomi Obutsha Nederland

Stichting Ubomi Obuthsa Nederland is een stichting opgezet ter ondersteuning van het Obumi Obutsha Centrum in Zuid-Afrika. Dit is een kleinschalig ontwikkelingsproject in het Kwazakhele township in Port-Elizabeth. De bevolking van deze township kent grote problemen, zoals armoede, aids, onveiligheid en criminaliteit. Het Ubomi Obutsha centrum ondersteunt hen en met name de kinderen. Deze kinderen hebben allemaal een kwetsbare achtergrond, bijvoorbeeld doordat ouders zijn overleden aan de gevolgen van AIDS.

Het centrum biedt verschillende programma’s aan die zich richten op het verstrekken van voedsel of kleding, het aanbieden van onderwijsondersteuning en het geven van voorlichting. Een aantal van hun activiteiten zijn de dagelijkse crèche voor de jongste kinderen, de kleine bibliotheek waar de kinderen onder begeleiding hun huiswerk kunnen maken, de soepkeuken waar alle basisschoolkinderen drie keer per week een maaltijd kunnen halen en de life skills programma's voor de kinderen en tieners uit deze township. Op deze manier worden hen belangrijke handvatten geboden waarmee ze de kans krijgen om te ontsnappen aan de negatieve gevolgen van de armoede.

Daarnaast worden de ouders van de kinderen ook ondersteund door voorlichtingen en huisbezoeken waarbij wordt gekeken welke hulp noodzakelijk is voor het desbetreffende gezin. Kleding, toiletartikelen en voedselpakketten worden uitgedeeld aan de gezinnen die dit nodig hebben. Ook is een moestuin opgezet, zodat de mensen zelf hun eten kunnen verbouwen en op die manier een daginvulling hebben. Zij voelen zich hierdoor meer gewaardeerd en dit geeft hen een nieuw doel in hun leven.

Het centrum is veelal afhankelijk van donaties uit de gemeenschap. Deze kunnen financieel of in natura zijn, bijvoorbeeld in de vorm van kleding of voedsel. Echter, om het centrum goed draaiende te houden en extra’s te kunnen bieden (zoals nieuwe schoolspullen of een verbouwing) is dit niet genoeg. Stichting Ubomi Obutsha Nederland heeft als doel om hierbij te helpen, zodat het centrum zich kan blijven ontwikkelen. Zo heeft zij bijgedragen aan de kosten van de opleiding van een van de crècheleidsters en aan het bekostigen van schoolspullen. Ook heeft zij het mogelijk gemaakt dat de kapotte auto van het centrum vervangen kon worden. Deze auto wordt gebruikt voor het ophalen van donaties of voor het afleggen van huisbezoeken.

 

 

Website: http://www.ubominederland.nl