Tante Lenie logo

Totaal donaties via YouBeDo.com

€ 29.87

5 donateurs

Tante Lenie

Stichting Tante Lenie draagt de naam van oprichtster Lenie Huisinga-Peters. Zij heeft eind vorige eeuw het initiatief genomen voor de oprichting van de stichting. Het samenbrengen van mensen, die het niet gemakkelijk hebben, heeft Tante Lenie’s aandacht. Gastvrijheid en saamhorigheid zijn daarbij belangrijke trefwoorden. “De ideeën die ik rond de eeuwwisseling kenbaar maakte, leidde tot positieve reacties. Mensen geloofden erin en omdat er steun was voor het plan kon ik mijn droom verwezenlijken”, zegt Tante Lenie.

Verwenvakantie

Sinds de oprichting in 2003 hebben meer dan 200 gezinnen met een kind ziek, als gevolg van van een ongeval, een chronische of een levensbedreigende ziekte, op uitnodiging van Stichting Tante Lenie, een verwenvakantie genoten. Op deze manier kunnen ouders en kinderen de zorg, die de ziekte van het broertje of zusje met zich meebrengt, doorbreken.

De langdurige ziekte van een kind heeft een enorme impact op de gezinsleden. Normale vakanties of uitstapjes zijn voor deze doelgroep nagenoeg onmogelijk. Waar mogelijk wordt de gasten tijdens hun verblijf hulp geboden bij de verzorging van het zieke kind.

 

Verwenlocaties

Eén van onze verwenvakanties vindt plaats op het Jachtslot de Mookerheide te Molenhoek, in de prachtige natuur van het rijk van Nijmegen. Ieder gezin heeft een eigen suite tot zijn beschikking. Andere locaties kunnen per jaar/jaren verschillen.

De gezinnen arriveren op maandagochtend om 10:00 uur en vertrekken op vrijdag na de lunch om 14:00 uur. Per week nemen er zes tot tien gezinnen deel aan een verwenvakantie, het aantal is afhankelijk van de verwenlocatie en de grootte van de gezinnen. De gehele week wordt er een aantrekkelijk groepsprogramma samengesteld voor het hele gezin. 

Website: http://www.stichtingtantelenie.nl