Studio 52nd logo

Totaal donaties via YouBeDo.com

€ 24.79

3 donateurs

Studio 52nd

Over ons

Bij Studio 52nd maken kinderen theater- en filmvoorstellingen met professionele makers. Dit doen wij met kinderen uit kansarmere situaties, omdat wij geloven dat juist deze kinderen ideeën, gedachtes en gevoelens hebben die zo bijzonder zijn dat ze een podium verdienen.


Wij zijn van mening dat juist op deze groep kinderen ingezet moet worden met alle mogelijke middelen: ‘To overserve the underserved’. Studio 52nd ziet het als haar maatschappelijke taak de kinderen die op de achterste rij terecht komen letterlijk en figuurlijk een plek op het podium te bieden en een groot applaus te geven. Juist kinderen die kansarm genoemd worden verdienen kansen om hun talenten en kracht te ontdekken.Werkwijze

In het eerste project wordt elk kind gekoppeld aan een persoonlijke schrijfbuddy die helpt bij het schrijven van hun toneelstuk. Na dit schrijfproces van tien weken, waarbij de kinderen ook een weekeinde buiten de stad zijn geweest, voeren vrijwillige professionele theatermakers deze teksten op in een theater. Op de dag van de presentatie krijgen de kinderen van de volle zaal een groot applaus en kunnen zij in een fraai ontworpen tekstbundel hun eigen toneeltekst signeren. Dit geeft hen een onvergetelijke ervaring en een enorme zelfvertrouwen-boost.


Na dit project krijgen de kinderen de kans om zich nog verder te ontwikkelen als toneelschrijver, acteur, cineast of achter de schermen. Dit gebeurt altijd met intensieve 1-op-1 begeleiding en in samenwerking met vrijwillige professionals.

 

Uw donatie?

In 2014 zal Studio 52nd vijf jaar bestaan. Om dit jubileum te vieren zal er een bloemlezing van de geschreven toneelteksten van onze kinderen worden gepubliceerd.


Alle donaties zullen worden gebruikt om deze kroon op het werk van ons lustrum fysiek te maken, in een mooi vormgegeven boek.

Website: http://www.studio52nd.nl