Computerwijk logo

Totaal donaties via YouBeDo.com

€ 29.42

2 donateurs

Computerwijk

1,6 miljoen Nederlanders kunnen niet met een computer werken. Computerwijk doet hier wat aan. Wij zorgen voor laagdrempelige computercursussen in de eigen wijk. Computerwijkcursussen worden gegeven door getrainde vrijwilligers. Op een persoonlijke manier, waarbij het contact tussen buurtgenoten net zo belangrijk is als het leren van computervaardigheden. Zo vergroten we niet alleen het zelfvertrouwen en de kansen van de deelnemers, maar dragen de cursussen ook bij aan een prettiger en sterkere buurt.

Computers en internet zijn onmisbaar geworden
Toch kan bijna 10% van de Nederlanders niet met een computer overweg. Zij kunnen niet of nauwelijks gebruik maken van alle mogelijkheden die computers en internet bieden. Een opleiding volgen of een baan vinden, wordt steeds lastiger als je niet over computervaardigheden beschikt. En kunt u zich voorstellen wat het betekent als je niet kunt e-mailen of internetbankieren?
Maar ook financieel raak je achterop; je loopt voordelen mis als je niet weet hoe je vergelijkingssites moet gebruiken of online aankopen kunt doen. Uit onderzoek blijkt dat eenvoudige internetvaardigheden al een voordeel opleveren van bijna honderd euro per jaar. Dit kan oplopen tot honderden euro’s als men meer thuis is op internet. Vooral senioren, laagopgeleiden, mensen zonder werk en allochtonen missen vaak de vaardigheden om computers te gebruiken.

Computerwijk doet er wat aan!
Computerwijk geeft mensen de kans om te leren hoe ze een computer kunnen gebruiken. Ze leren veel meer dan alleen computervaardigheden. Ze volgen samen met anderen uit de buurt een cursus, doen nieuwe contacten op en krijgen zelfvertrouwen. Vaak is hun cursuscertificaat hun eerste diploma. De computer geeft mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling, geeft toegang tot informatie en komt van pas bij opleiding en werk en bij het leggen van sociale contacten. En daar profiteert iedereen van. De cursist zelf, de buurt maar ook de samenleving.

Voor en door de buurt
Onze cursussen zijn laagdrempelig en worden gegeven door getrainde vrijwilligers uit de buurt. Op een persoonlijke manier, waarbij het contact tussen buurtgenoten net zo belangrijk is als het leren van computervaardigheden. De deelnemers delen hun interesse in de computer; hun afkomst, achtergrond en geloof is heel verschillend. Tijdens de cursus komen ze vaak voor het eerst met elkaar in contact, iets wat anders vaak nauwelijks gebeurt. Zo vergroten de cursussen niet alleen het zelfvertrouwen en de kansen van de deelnemers, maar dragen ook bij aan een prettiger en sterkere buurt. Er is veel ruimte voor persoonlijke aandacht en een veilige leeromgeving. De deelnemers worden zo gestimuleerd om zichzelf te ontwikkelen. Computerwijk maakt gebruik van locaties en organisaties die de doelgroep al bereiken. Onze cursussen zijn daardoor laagdrempelig en toegankelijk.

Website: http://www.computerwijk.nl