Home Sweet Home

Totaal donaties via YouBeDo.com

€ 1.69

1 donateurs

Home Sweet Home

Home Sweet Home is een christelijk weeshuis in Uganda dat gestart is op 1 januari 2009. Mei 2012 zijn we ook gestart met een dagbesteding voor gehandicapten kinderen uit onze regio.

Suzan den Hertog is initiatiefneemster en oprichtster en blijft dan ook voorgoed in Uganda wonen en werken in haar weeshuis en dagbesteding.
Op 17 januari 2009 zijn de eerste drie kinderen in het weeshuis komen wonen en nu wonen er 15 kinderen. Dit is ook het maximum om kleinschalig te blijven, zodat de kinderen in een gezinssituatie op kunnen groeien. Daarnaast blijven er 2 plaatsen vrij voor kinderen die met spoed geholpen moeten worden. Deze vaak ernstig zieke kinderen blijven tot ze weer aangesterkt zijn en gaan dan weer terug naar hun familie. In de dagbesteding worden dagelijks 25 tot 30 kinderen opgevangen.

Suzan is op 31 juli 2010 in Uganda getrouwd met Zenon Joel Otim en het runnen van het weeshuis en dagbesteding doet ze nu samen met haar man, lokaal personeel en de vrijwilligers van dat moment. De kinderen worden opgevoed in de traditie van het land door het lokale personeel (aunties) onder leiding van Suzan en Zenon. Verder heeft het project een christelijke signatuur. Godsdienstonderwijs en kerkgang behoren tot de wekelijkse routines. Dit biedt de kinderen een belangrijke steun en perspectief in een door armoede, criminaliteit en ziektes geteisterd land. Tevens gaan de kinderen naar een Ugandese school. Samen zorgen ze er voor hun 15 kinderen in het weeshuis en de kinderen van de dagbesteding een goede toekomst krijgen.

Website: http://www.homesweethomeuganda.nl