Awinbono logo

Totaal donaties via YouBeDo.com

€ 138.84

5 donateurs

Awinbono

Stichting Awinbono wil door haar steun de sterfte voor moeder en kind in Noord-Ghana terugdringen. Dat dit noodzakelijk is blijkt wel uit de cijfers. In 2011 overleed in Ghana nog ongeveer 1 op de 286 vrouwen aan de gevolgen van de bevalling of in het kraambed en ongeveer 1 op de 13 kinderen overleed voor het vijfde levensjaar. Hoewel de ontwikkelingen de goede kant op gaan in Ghana, blijft de ontwikkeling in het armere Noord-Ghana, daarop achterlopen.
Blijvende aandacht is daarom noodzakelijk. 

Goede deskundige begeleiding tijdens de zwangerschap en de bevalling en goede voorlichting moeten daaraan meewerken. De Stichting heeft nu in Bongo, een klein dorpje in Noord-Ghana, de bouw van een echokliniek, laboratorium en apotheek gerealiseerd. De echokliniek heeft nu al vele vrouwen geholpen en daarmee bij kunnen dragen aan een betere zwangerschapsbegeleiding. Ook zijn er zonnepanelen geplaatst op de kliniek zodat de energievoorziening voor de apparatuur niet meer in gevaar komt. Dit was voor die tijd wel het geval

Maar daarmee zijn we er niet.

In een nog verder afgelegen plaats in Noord Ghana, Balungo, willen we een kraamkliniek bouwen. Een kraamkliniek waar vrouwen veilig en met zorg kunnen bevallen.
De grond daarvoor is al aangekocht en de plannen voor de bouw van de kraamkliniek zitten in de afrondende fase. De aanleg van een veilige en goede watervoorziening, middels een waterpomp, is al gerealiseerd. Om de bouw van de kraamkliniek te kunnen financieren is iedere financiële bijdrage daarom erg belangrijk.

Op de website van de Stichting, www.awinbono.nl, vindt u nog meer informatie.

Als Stichting willen wij u alvast bedanken voor uw steun.

Website: http://www.awinbono.nl