Krajicek Foundation logo

Totaal donaties via YouBeDo.com

€ 32,920.42

2534 donateurs

Krajicek Foundation

Krajicek Foundation. Geen kind buitenspel

Veilig buiten spelen en elkaar ontmoeten dicht bij huis? Het lijkt zo vanzelfsprekend, maar dat is het niet voor kinderen in aandachtswijken. Dat ontdekt toptennisser Richard Krajicek als hij in 1996 Wimbledon wint en hen een tennisclinic geeft. Geraakt door het plezier van de kinderen én geschokt door de beperkte faciliteiten, krijgt hij het idee om meer voor die kinderen te doen. Zijn droom? Kinderen in aandachtswijken in staat stellen om dicht bij huis met elkaar te spelen en te sporten.

Dankzij de deskundige en intensieve begeleiding op de Krajicek Playgrounds krijgen deze kinderen de kans zich in een veilige omgeving op een positieve manier te ontwikkelen. Zo zijn zij een inspiratiebron voor andere kinderen in de buurt. Over het hele land verspreid zijn er meer dan 100 actieve Krajicek Playgrounds waar dagelijks meer dan 4000 kinderen samen spelen en sporten.

Slechts 3 procent van de kinderen in aandachtswijken voldoet aan de Nederlandse Norm Gezond Bewegen. Vaak ontbreken de middelen of zijn er andere factoren in de sociale omgeving van het kind waardoor voldoende bewegen niet lukt. Samen met haar partners draagt de Krajicek Foundation bij aan een betere toekomst van deze kinderen in Nederland en daarmee ook aan een sportieve, sociale samenleving.

Niet alleen aanleggen, maar juist ook intensief begeleiden

In 2001 is de eerste Krajicek Playground een feit. Vanaf dat moment volgen de multifunctionele velden elkaar in rap tempo op. Steeds met dezelfde aanpak: niet alleen aanleggen, maar juist ook intensief begeleiden. Het blijkt een succes. Niet alleen voor de kinderen die er les krijgen of vrij spelen. De hele wijk bloeit er van op. Zo leren buurtbewoners elkaar (beter) kennen en zien we dat mensen op de Playgrounds hun capaciteiten beter gaan benutten waardoor het leefklimaat in de wijk verbetert. Om buurtbewoners te betrekken en de kinderen te stimuleren, is het Scholarshipprogramma bedacht: studiebeurzen voor gemotiveerde jongeren uit de wijk in ruil voor 100 uur vrijwillige inzet op hun Krajicek Playground. De afgelopen jaren zijn er steeds meer initiatieven ontstaan, waaronder de Playground van de Toekomst, de Krajicek SportEvents en de Koningsspelen. Toch is er nog genoeg te doen. Daarom gaan we door. Er is toch niks mooiers dan het plezier van al die kinderen die met vrolijke en onbezorgde gezichten veilig in hun eigen wijk kunnen rondrennen?”

 

 

Website: http://www.krajicekfoundation.nl