Stop Ecocide logo

Totaal donaties via YouBeDo.com

€ 6.91

2 donateurs

Stop Ecocide

De Stichting Stop Ecocide is een stichting die zich richt op het strafbaar stellen van ecocide: de grootschalige schade en vernietiging van ecosystemen. Ons uitgangspunt is de erkenning van de intrinsieke waarde van de Aarde en haar ecosystemen. Wij willen dat onze planeet niet langer wordt opgeofferd aan korte termijn winstdenken.
 
Met elke COP — de Conference of the Parties, oftewel de United Nations Climate Change Conference — is het keer op keer duidelijk geworden dat de politiek noch het bedrijfsleven uit zichzelf tot actie zullen komen om de massale schade en vernieling van ecosystemen te stoppen. Dat zullen ze pas doen als ze zwaarwegende politieke argumenten hebben. Een van de meest doorslaggevende reden om tot een dergelijke politieke besluitvorming te komen, kan alleen geleverd worden door ons burgers. Pas als zich voldoende burgers wereldwijd hebben verzameld om met één krachtige en democratische stem de invoering van de ecocidewet te eisen, zal er voor de politiek de nodige argumentatie en motivatie geleverd zijn om een internationale wet tegen ecocide te ondertekenen. Onze regeringen zullen dan wettelijk verplicht zijn over te stappen naar een beleid dat geen schade aan het milieu aanricht en als gevolg hiervan zullen bedrijven een wettelijke zorgplicht hebben die altijd voorrang geeft aan mens en planeet boven winstbejag.
 
Als Stichting Stop Ecocide ondersteunen we vanuit Nederland de internationale campagne van Polly Higgins, een Schotse juriste die strijdt voor een internationale wetgeving die ecocide strafbaar stelt. Onze slogan is: Samen voor een leefbare toekomst! Stop Ecocide is een (online) community die via campagnes en creatieve projecten de wet tegen ecocide op de kaart zet.
 

Website: http://stopecocide.nl/