Baby Hope logo

Totaal donaties via YouBeDo.com

€ 689.32

190 donateurs

Baby Hope

Stichting Baby Hope is medio 2003 opgericht door een moeder die haar ongebruikte kraampakket niet wilde weggooien. Baby Hope is inmiddels uitgegroeid tot een netwerk van 320 inzamelingspunten door heel Nederland. Daarmee ondersteunt de stichting maar liefst 15 kraamprojecten in 12 landen! 

Stichting Baby Hope zamelt de restanten in van het medisch kraampakket. Spullen die overblijven, bijvoorbeeld doordat een bevalling in het ziekenhuis heeft plaatsgevonden, in plaats van thuis. 
Daardoor blijft het door de zorgverzekeraar verstrekte medisch kraampakket vaak onaangeroerd staan en verdwijnt na verloop van tijd in de kliko. 

Wij proberen deze verspilling van waardevolle materialen te voorkomen middels een netwerk van inzamelpunten door het hele land. Vaak wijst de zorgverzekeraar al op ons bestaan en zo niet...dan hopen we dat de verloskundige of kraamverzorgster hier een rol in kan spelen. 
Alle door ons ingezamelde materialen gaan via diverse samenwerkingsprojecten naar het buitenland (voorwaarde van de zorgverzekeraars) om daar te worden ingezet in ziekenhuisjes. Denk hierbij aan Afrika, Suriname, Oost-Europa.

Naast het verstrekken van kraammaterialen aan de projecten, proberen we middels donaties ook de ziekenhuisjes zelf naar een hoger plan te tillen.  
In het verleden hebben we donaties gedaan voor bloeddrukmeters, weegschalen, zonnepanelen, zonneboilers, echo-apparatuur en verloskoffers. 

Website: http://www.stichtingbabyhope.org/