Stichting BAAVT logo

Totaal donaties via YouBeDo.com

€ 53.07

3 donateurs

Stichting BAAVT

Wat is het probleem?

In Afghanistan mag ongeveer 40% van de vrouwen het huis niet verlaten, en speelt hun leven zich af binnen de muren van het huis. Dit leven bestaat uit het opvoeden van de kinderen en huishoudelijke klussen zoals het koken van de maaltijden, een sociaal leven kennen zij niet.

Wat is een oplossing?

Om deze vrouwen een ander doel te geven in hun leven hebben wij de stichting BAAVT opgezet. BAAVT is het Afghaanse woord voor breien en staat voor ‘breien aan alternatieve vrouwen toekomst’.

Wat doet stichting BAAVT?

Stichting BAAVT draagt er zorg voor dat onze lokale contactpersoon in Afghanistan eerst toestemming inwint bij de mannelijke familieleden van de vrouwen.  Deze contactpersoon is een vrouwelijk voormalig lid van buitenlandse hulporganisaties  en thans werkzaam bij het ministerie van Vrouwen Zaken. Er wordt een locatie gehuurd in de directe omgeving van de vrouwen waar de breilessen worden gegeven en waar ook opvang mogelijk is van de kinderen. Tijdens de lessen hebben de vrouwen interactie met elkaar en worden thema’s als stemmen, opvoeding en de positie van de vrouw besproken.

Wat is nodig?

Voor een totaalbedrag van 450 euro per maand kan een groep van ongeveer 20 vrouwen brei les krijgen, wordt de locatie gehuurd en krijgt de lokale contactpersoon een bijdrage, kunnen de (lokale) materialen worden gekocht en kunnen oud deelnemers van materialen worden voorzien.

Wat is het resultaat?

Deelnemende vrouwen zijn ontzettend dankbaar. Naast dat zij het ook geld kunnen verdienen door de verkoop van hun producten en onderwijs krijgen, hebben zij sinds tijden weer de gelegenheid om met andere vrouwen te kletsen en te lachen. Sinds de start van dit project in september 2014 zijn twee vrouwen zelfs een eigen bedrijfje begonnen.

Wat kunt u doen?

Aan deze kleine inzet voor een grote verandering in het leven van de Afghaanse vrouw kunt u nu onderdeel uitmaken door een financiële bijdrage te leveren.

 

NB dit project is officieel geregistreerd in Kabul, Afganistan

KvK-nummer: 63644061