Mucolim logo

Totaal donaties via YouBeDo.com

€ 0.00

Mucolim

Tienermoeders van 13 tot en met 16 jaar werken als prostituees op straat. We willen hen een nieuwe toekomst bieden met het volgen van een vakopleiding. 

We organiseren jaarlijks bijeenkomsten om de toestand van de bevolking van de gemeente Kimbanseke uit te leggen. We werven ook geld voor onze projecten in Congo. 

Website: http://www.mucolim.nl


Lopende projecten van Mucolim

Praktijkonderwijs voor tienermoeders van 13 t/m 16 jaar

Mucolim

Doelbedrag € 1.500,00
Kimbanseke, Congo


Tienermoeders van 13 t/m 16 jaar werken als prostituees om te leven terwijl zijn ze zelf nog kinderen zijn. 
We willen hen een betere toekomst geven door een vakopleiding te volgen, zodat ze op een andere manier in hun levensonderhoud kunnen voorzien en iets kunnen betekenen in de maatschappij. 

Prostitutie neemt toe in Kimbanseke. Veel vrouwen die in de prostitutie werken zijn minderjarige alleenstaande moeders. Hun leeftijd varieert tussen 13 en 16 jaar. Deze kwetsbare meisjes zijn makkelijke prooien voor pedofielen. Ze zijn zeer jong, zijn zelf nog kinderen of minderjarig en daarnaast ook moeder. Ze zijn in de prostitutie beland om te overleven. De meisjes lopen gevaar wanneer ze 's nachts alleen op straat lopen of wanneer ze in het donker op mogelijke klanten wachten. Ze leven tussen hoop en vrees. 
Hoop dat een klant geld zal brengen maar ook angst dat zij slachtoffer van geveld of sexueel misbruik worden. Ze lopen ook het risico om verkracht of vermoord te worden.

“Als je iemand een vis geeft, eet hij voor een dag. Maar als je hem leert vissen, zal hij altijd eten”, zegt een Afrikaans gezegde. 
Toegang tot vakonderwijs is een belangrijke pijler. Om te kunnen bijdragen aan een positieve ontwikkeling van deze kwetsbare jongeren, hebben we drie jaar geleden een praktijkschool in ons wijkcentrum geopend. 
Alleenstaande moeders hebben daar een vakopleiding met succes gevolgd. 
Daardoor hebben we dit jaar weer meer nieuwe kandidaten die graag de vakopleiding willen volgen. Onze praktijkschool beschikt over weinig materialen. 
Doelstelling van dit project is om geld te sparen om meer materialen aan te schaffen, zodat iedereen op een behoorlijke wijze de opleiding kan volgen.

Lees meer Lees minder