Bobbi Bear Nederland logo

Totaal donaties via YouBeDo.com

€ 1,569.85

350 donateurs

Bobbi Bear Nederland

"Every Little Body Is A Somebody"

Wij ondersteunen de hulp aan jonge slachtoffers van seksueel misbruik in KwaZulu Natal, Zuid Afrika. Deze hulp wordt ter plaatse gegeven door de kleine mensenrechtenorganisatie Operation Bobbi Bear. Dit geweldige team zorgt dat de kinderen tijdig medicatie krijgen die het risico op besmetting met HIV Airds verkleint,. Zij zorgen voor opvang en counseling. De Bobbi Bear, helpt de kinderen om snel en gedetailleerd te kunnen aangeven wat hen precies is overkomen, zodat de juiste hulpverlening kan worden opgestart.

Operation Bobbi Bear werkt al decennia in deze streek, en heeft een stevig netwerk opgebouwd. Deze activisten laten geen kind voor de deur staan, ongeacht het tijdstip of de omstandigheden. Dit bewonderingswaardige standpunt verwoorden zij heel goed in hun slogan: "Every Little Body Is A Somebody" De speciaal voor hen ontworpen beer is tevens onderdeel van het bewijsmateriaal in de rechtzaak, omdat het een deel van de verklaring van het kind is. Jacky Downs Branfield, CEO van Operation Bobbi Bear, heeft hiervoor gevochten tot aan het Hoge Gerechtshof toe en voor onder andere deze prestatie won zij in 2017 onder andere de prestigieuze Protection Award van World of Children, in de categorie Child Advocacy. Operation Bobbi Bear houdt zich ook bezig met het geven van voorlichting op scholen over sexueel misbruik en HIV/Aids.

Voormalig CEO van Be More Reizen Michel Groenenstijn (zie foto hieronder) organiseerde destijds vrijwilligersreizen naar Operation Bobbi Bear. Hij schreef het volgende over Stichting Bobbi Bear:
“Tijdens mijn samenwerking met Operation Bobbi Bear heb ik van dichtbij ervaren hoe gedreven en gepassioneerd Jackie en haar team hun werk doen. De situaties waarin ze werken zijn hartverscheurend en ingewikkeld, maar toch weten ze elke keer met weinig middelen verbluffend veel te bereiken. Al met al is dit een ongelofelijk mooi en broodnodig project dat heel veel steun verdient.”

Operation Bobbi Bear heeft onlangs de status van Buitenlandse ANBI ontvangen. Daarnaast heeft Stichting Bobbi Bear NL ook de ANBI-status. 

Stichting Bobbi Bear is aangesloten bij brancheorganisatie Partin

Volg Operation Bobbi Bear ook op YouTube!
 

Website: https://foodforbobbibear.com