Befriend logo

Totaal donaties via YouBeDo.com

€ 81.81

5 donateurs

Befriend

SOORYA UDAYAM ILLAM – Het Huis van de Opgaande Zon
Dit opvanghuis en onderwijscentrum voor verwaarloosde en verlaten kinderen ligt in een dorpje vlakbij de stad Pondicherry in Zuid-India. In het huis wonen ca. 70 kinderen, ieder met haar/zijn eigen trieste achtergrond. Dankzij de liefdevolle aandacht en geduldige begeleiding bloeien de kinderen vaak snel op.

De leiding hanteert een beproefd concept waarbij de kinderen veel verantwoordelijkheid, vertrouwen èn vrijheid krijgen. Daardoor bloeien de kinderen verrassend snel op:  ze voelen weer dat ze ”ertoe doen”! Het onderwijs is afgestemd op kinderen met een leerachterstand en gedragsproblemen. Yoga, muziek, en meditatie zijn daar onderdeel van.

In 2010 is op het terrein van het opvanghuis een nieuwe school gebouwd zodat ook drop-out kinderen uit de omgeving dit speciale onderwijs kunnen volgen. Hierdoor wordt een
grote groep kinderen weer "in de boot getrokken".

Stichting Befriend (CBF gecertificeerd) ondersteunt en begeleidt dit project vanuit Nederland. We werken al jaren nauw samen met Empowerment Foundation, de uitvoerende Indiase organisatie.

Befriend werkt met vrijwilligers waardoor onze onkosten heel laag zijn. Zie ook: www.befriend.nl


Website: http://www.befriend.nl