Chakana logo

Totaal donaties via YouBeDo.com

€ 31.89

2 donateurs

Chakana

Chakana 

In de hooglanden van Bolivia en Peru leven inheemse volken met een kleurrijke cultuur en een schat aan eeuwenoude tradities: de Aymara en Quechua indianen.
Helaas is het dagelijks leven voor deze indianen niet zo rijk, maar moeten zij zien te overleven in bittere armoede.

Door de kou en de hoogte (boven 4.000 m.)kunnen zij maar moeilijk voedsel verbouwen. De belangrijkste producten zijn aardappelen en knolwortels, maar zelfs hieraan bestaat regelmatig een gebrek door mislukte oogsten. Er zijn geen andere inkomsten, waardoor de bevolking nauwelijks groente en andere producten kan kopen. Dit gebrek aan voedsel en aan een gevarieerd dieet is een van de belangrijkste oorzaken van de hoge kindersterfte.

Chakana is 7 jaar geleden begonnen met het bouwen van groentekassen, in samenwerking met de hooglandindianen in afgelegen dorpen in het Andesgebergte van Bolivia. Inmiddels is de stichting verder uitgebreid met meerdere projecten, sinds kort ook in Peru. In een speciaal lesprogramma leren scholieren uit dorpen in de hooglanden van Peru hoe zij groente moeten verbouwen. Chakana helpt de kinderen en hun families met de bouw van kassen, zodat zij thuis hun eigen voedsel kunnen verbouwen én kunnen verkopen.

Het doel is om in 2009 en 2010 de families van 80 leerlingen van de middelbare scholen te helpen met groentekassen. Daardoor hebben zij een gevarieerder voedingspatroon en verbetert de gezondheid van de kinderen.

Website: http://www.chakana.nl