Max Foundation logo

Totaal donaties via YouBeDo.com

€ 82.51

9 donateurs

Max Foundation

"Je kunt je niet voorstellen welk verschil dit heeft gemaakt voor mijn gezin"

In maart 2016 bezocht Joke le Poole, oprichter van Max Foundation, één van de programma's in Zuid-Bangladesh om de invloed van Max Foundation zelf te zien. Na een hele dag veldbezoeken maakte Joke op de terugweg kennis met  een lokale ondernemer in sanitatie. Hij was een grote, stoere vent - niet het type dat je zou verwachten te zien huilen - maar de tranen liepen over zijn gezicht. De tolk vertelde Joke dat de man zijn dankbaarheid wilde betuigen aan Max Foundation.

Via het Max-WASH-programma had hij niet alleen zijn eigen gemeenschap toegang verschaft tot veilige toiletten, hij had ook ondernemersvaardigheden opgedaan om zijn bedrijf te laten groeien. "Je kunt je niet voorstellen welk verschil dit heeft gemaakt voor mijn gezin," zei hij.

"Ik ontmoette die dag veel mensen die me trots hun schone handen, nieuwe waterfaciliteiten en toiletten lieten zien, maar in de ogen van deze man zag ik de grootste prestatie van Max Foundation: we leveren niet alleen sanitaire voorzieningen, we helpen ook hard werkende, lokale mensen werken binnen de commune. Het bevorderen van deze ondernemersgeest is waar Max Foundation voor staat."

Iedere dag sterven er nog zo’n achttienduizend kinderen onder de vijf jaar aan eenvoudig voorkombare ziektes als diarree en dysenterie.

Het goede nieuws? Sinds 1990 is kindersterfte wereldwijd gehalveerd van 90 tot 44 doden per 1000 levend geboren kinderen. Maar: het is niet genoeg. Nog steeds sterven er iedere dag zo’n 18.000 kinderen onder de vijf jaar aan eenvoudig voorkombare ziektes als diarree en dysenterie. En als we niet heel snel in actie komen, sterven er tussen 2015 en 2028 nog eens vijfendertig miljoen meer kinderen.

De missie van de Max Foundation is om zoveel mogelijk kinderlevens te redden op een zo effectief en efficiënt mogelijke manier. Onze visie is een wereld waarin kinderen onder de vijf jaar niet meer overlijden aan eenvoudig te voorkomen infectieziektes.

Dit doet Max Foundation in gebieden in Bangladesh door water, sanitatie en hygiëne (WASH) programma’s. Daarnaast, wordt er voorlichting gegeven over het belang van hygiëne en voeding (tijdens zwangerschap en voor jonge kinderen). Aan de hand van voorlichtingsbijeenkomsten, trainingen en werkgroepen maakt de organisatie mensen bewust van de noodzaak van  hygiënische leefgewoontes.
Zo zorgt Max Foundation voor gedragsverandering. Samen met het stimuleren van duurzame marktmodellen, waarin lokale vraag en aanbod gestimuleerd worden, bereiken we effectief, lange termijn resultaten.

Website: http://www.maxfoundation.org