Ouderenfonds logo

Totaal donaties via YouBeDo.com

€ 1,875.00

543 donateurs

Ouderenfonds

 

Eenzaamheid kan iedereen overkomen. Als je ouder wordt, wordt je sociale netwerk kleiner. Ouderen hebben vaak ook moeite met passende mobiliteit, ze mogen bijvoorbeeld niet zelf meer rijden of durven dit niet. Het OV sluit niet altijd aan. Steeds meer vrienden en bekenden overlijden. Je verhuist misschien naar een verzorgingshuis, verder weg van je kinderen, of je wordt ziek.

 

 


Vooral het verlies van een partner is erg moeilijk. Zelfs voor diegenen die wél nog een sociaal netwerk hebben, is het gevoel van eenzaamheid overweldigend zonder de partner waar ze vaak tientallen jaren mee samen waren. Eenzaamheid gaat helaas ook vaak gepaard met depressie, waardoor er een negatieve spiraal kan ontstaan.

 

 


In Nederland leven 2,5 miljoen ouderen die zich wel eens eenzaam voelen. Ongeveer 500.000 van hen voelt zich extreem eenzaam. Dit betekent dat zij slechts één keer per maand een sociaal contact hebben. Dat kan de caissière in de supermarkt zijn die vraagt of je zegeltjes bij je boodschappen wil, of één van de kinderen die magnetron maaltijden brengt voor de komende maand.

 

 


Ook al hebben veel mensen er mee te maken: op eenzaamheid rust een groot taboe. Het voelt voor mensen vervelend om toe te geven dat ze zich alleen voelen. Alsof ze hun leven niet op de rit hebben, want ‘als je je eenzaam voelt, dan dóe je er toch gewoon iets aan?!’ is het credo van velen. Als het zo makkelijk zou zijn, zouden mensen natuurlijk niet eenzaam zijn! Eenzaamheid is géén keuze!

 

 


Het Nationaal Ouderenfonds is hèt goede doel voor ouderen en zet zich in om eenzaamheid tegen te gaan. We organiseren onder andere Kerstdiners, Zomeruitjes, laten de BoodschappenPlusBus rijden en zijn initiatiefnemer van de OuderenOmbudsman (0800 - 1325).

 

Website: http://www.ouderenfonds.nl/


Voltooide projecten van Ouderenfonds

Bezorg ouderen een onvergetelijk dagje uit naar het strand!

Ouderenfonds

Doelbedrag € 1.500,00
Nederlandse stranden

2,5 miljoen ouderen zijn eenzaam in Nederland. 500.000 daarvan ervaren zelfs extreme eenzaamheid; zij krijgen slechts 1 keer per maand bezoek. Het Ouderenfonds bestrijd eenzaamheid onder ouderen. Wij bellen, bezoeken, schrijven, breien en sporten met ouderen. En wij trekken er met hun op uit voor een dagje weg. Duizenden ouderen genieten van deze uitjes naar het strand, bos en op het water. Help jij mee?

“Ik sluit mezelf niet op hoor. Een dagje uit met het Ouderenfonds is heerlijk als je alleen bent. Lekker gezellig met andere dames onder elkaar.” Ook al is ze alleen en niet meer zo mobiel als vroeger: Wil Nooteboom (85) probeert zoveel mogelijk erop uit te gaan. En daarom zijn de uitjes en evenementen van het Nationaal Ouderenfonds een uitkomst.

Alleen op pad gaan is niet altijd makkelijk. Of gezellig. En daarom heeft het Ouderenfonds iets leuks! Of u nu het liefste op pad gaat in de natuur, kennis opsnuift in een museum, opfleurt van lekker eten of in bent voor een feestje. Met onze speciale uitjes en evenementen bieden we voor ieder wat wils. Op zo’n dag is er alle gelegenheid om andere mensen te ontmoeten, samen herinneringen te maken en misschien zelfs wel nieuwe vriendschappen te sluiten.

Een greep uit ons aanbod: vaartochten, stranduitjes, kerstconcerten, museumbezoek, de natuur in en voetbalwedstrijden.

Voor wie zijn de uitjes en evenementen?

Alle ouderen (55+) zijn welkom bij onze uitjes en evenementen. Ook (bewoners van) zorginstellingen kunnen een uitje bij ons boeken. Per activiteit geldt een kleine eigen bijdrage. De kosten verschillen per uitje of evenement. Door fondsen te werven kunnen wij de kosten verlagen zodat iedereen mee kan op een uitje. We houden zo veel mogelijk rekening met persoonlijke wensen en behoeften, zoals hulp bij het duwen van een rolstoel of een dieet. Onze getrainde vrijwilligers gaan mee voor begeleiding én gezelligheid.  

Voorbeeld van een dagje uit naar het strand:

We gaan weer naar het strand! Op deze prachtige, goed bereikbare en toegankelijke, nieuwe locatie in Vlissingen ontvangen we u met een kopje koffie of thee en gebak, gevolgd door een welkomstwoord van het Nationaal Ouderenfonds. Daarna kunt u lekker uitwaaien op het strand, met een strandrolstoel naar de zee of genieten van het uitzicht. En dat is er: nergens ter wereld varen de schepen zo dicht langs het strand als in Vlissingen. Tussen de middag lunchen we gezamenlijk met een kopje soep, broodjes, melk of een fruitsap en fruit. Daarna kunt u weer heerlijk het strand op of een wandeling maken.

In Nederland vinden stranduitjes plaats in Domburg, Kijkduin, Texel, Ameland, Petten, Zandvoort, Vlissingen, Hoek van Holland en Scheveningen.

Bij het ophalen van een bedrag van € 1500 kunnen wij 100 ouderen een onvergetelijke dag aan het strand bezorgen.

Lees meer Lees minder