Mercy Ships Holland logo

Totaal donaties via YouBeDo.com

€ 327.77

27 donateurs

Mercy Ships Holland

Over Mercy Ships

Mercy Ships is een internationale christelijke organisatie die zeewaardige hospitaalschepen gebruikt voor hulpverlening en ontwikkelingssamenwerking. Wereldwijd sterven dagelijks 55.000 kinderen aan ziektes die het gevolg zijn van slechte sanitaire voorzieningen, een gebrek aan medische voorzieningen en onwetendheid. Meer dan een miljard mensen leeft in absolute armoede. De statistieken zijn afstompend, maar achter de cijfers staan mensen, die elke dag weer proberen te overleven. Mercy Ships werkt op uitnodiging van regeringen in de allerarmste ontwikkelingslanden, die zich op dit moment in West-Afrika bevinden.


Mercy Ships is opgericht in 1978 en telt meer dan 800 medewerkers uit ruim 30 verschillende landen die vrijwillig hun gaven, talenten en bekwaamheden inzetten. De Mercy Ships vloot, waarvan de oudere schepen inmiddels uit de vaart zijn, omvatte de Anastasis, de Africa Mercy (nu in Liberia), de Caribbean Mercy, de Island Mercy en de Pacific Ruby.

Vlaggenschip de Africa Mercy is het grootste particuliere hospitaalschip ter wereld. Het schip is uitgerust met zes operatiekamers waarin tumoren en staar worden verwijderd en gespleten lippen en verhemeltes en scheelzien worden gecorrigeerd. Ook worden orthopedische en fistel-operaties verricht. Na een vooronderzoek worden vervolgafspraken gemaakt voor kostenloze operaties met herstelperiode aan boord. Verder beschikt het schip over mobiele tandartsapparatuur waarmee het tandheelkundig team het land in trekt om kostenloze tandheelkundige behandelingen te verrichten. De 450 bemanningsleden komen uit meer dan 30 verschillende landen.

In de praktijk is hulpverlening en ontwikkelingssamenwerking met behulp van de Mercy Ships bijzonder effectief gebleken. Men neemt niet alleen de eigen medische infrastructuur mee, maar ook materialen ten behoeve van realisatie van diverse projecten. Samen met de locale bevolking wordt gewerkt aan projecten op het gebied van landbouw, bouw, medische verzorging, hygiëne, (bij)scholing en voorlichting. Met het meegebrachte materiaal worden ziekenhuizen, poliklinieken en scholen gebouwd of gerenoveerd, putten geslagen en waterpompen geplaatst. Door met de locale bevolking aan (her)opbouw van hun gemeenschap te werken, zal deze uiteindelijk zelfstandig in de levensbehoeften kunnen voorzien. Een Mercy Ship verblijft ruim 10 maanden per jaar in een ontwikkelingsland.

Medewerkers zetten vrijwillig hun gaven, talenten en bekwaamheden in. Dit geldt ook voor de medewerkers op het kantoor van Mercy Ships Holland, maar vooral voor de bemanningsleden van de Mercy Ships. De bemanningsleden oefenen een veelheid van beroepen uit. Aan boord wonen en werken onder andere maritiem officieren, chirurgen, anesthesisten, operatie- en sterilisatieassistenten, verpleegkundigen, tandartsen, tandartsassistenten, medewerkers huishoudelijke dienst, medewerkers machinekamer, landbouwkundigen, medewerkers financiële zaken, administratief personeel, lassers en timmermannen. Bijzonder is dat elk bemanningslid een bedrag van ongeveer € 10,- per dag betaalt voor de kosten van het levensonderhoud. Mede hierdoor komen donaties bijna volledig ten goede van de diverse projecten en dus aan de bevolking in de landen die door de World Health Organization zijn uitgeroepen tot de armste ter wereld.

Meer informatie over Mercy Ships is te vinden op website: www.mercyships.nl.

Website: http://www.mercyships.nl