Drive Against Malaria  logo

Totaal donaties via YouBeDo.com

€ 6,156.42

1124 donateurs

Drive Against Malaria

‘Niemand weet waar ik ben’ is een indrukwekkend relaas over de reizen die de voormalig tv-presentatrice Julia Samuël maakt door Afrika om te strijden tegen malaria en haar eigen strijd tegen borstkanker.
 
In 1999 ontmoette zij David Robertson tijdens de opnames van haar documentaire ‘Crossing Africa’ voor Veronica. David die, ondanks het gemis van een arm en een been, gevaren trotseerde om de bewoners van dit continent te voorzien van muskietennetten.
Julia was zeer bewogen over het leed waar de bevolking mee te kampen heeft. Duizenden kinderen sterven per dag aan malaria. Zij ziet dat malariapreventie grote gebieden niet bereikt en dat de kindersterfte daar zeer hoog is.
 
Sindsdien doorkruisen David en Julia met hun LandRover Afrika, om honderdduizenden mensen te voorzien van muskietennetten, medicatie en om voorlichting te geven. Ze werken onder erbarmelijke omstandigheden, overleven gebieden met landmijnen en komen een paar keer in de cel terecht.
Dan wordt Julia geconfronteerd met borstkanker. In het boek ‘Niemand weet waar ik ben’ zet zij uiteen hoe zij probeert haar borstkanker te overwinnen en haar inzet om de bewoners van Afrika te bereiken met de strijd tegen malaria.

Website: http://www.driveagainstmalaria.nl


Lopende projecten van Drive Against Malaria

Bescherming tegen malaria: Muskietennet voor 500 gezinnen in Centraal Afrikaanse Republiek

Drive Against Malaria

Doelbedrag € 3.500,00
Centraal Afrikaanse Republiek

Project:
Financiering van 500 geïmpregneerde muskietennetten, waardoor 500 gezinnen in de Centraal Afrikaanse Republiek voor vier jaar beschermd zijn.

Malaria treft jaarlijks bijna 300 miljoen mensen, waarvan er ruim een half miljoen sterven. De Centraal Afrikaanse Republiek is een van de Afrikaanse landen waar het hoogst aantal kinderen jonger dan 5 jaar sterft aan malaria. Honderden Bayaka nederzettingen en dorpen in het hart van het tropisch regenwoud zijn volledig afgesloten van gezondheidszorg. 

Wij zetten ons in om de mensen die zorg te geven. Met de snelle technieken bepalen we op een doeltreffende manier de juiste diagnose en met effectieve combinatietherapieën redden we duizenden kinder levens. Om de gezondheid te behouden en de bevolking te beschermen verdelen we geimpregneerde muskietennetten.

Malaria is een menselijk en sociaal drama in de Centraal Afrikaanse Republiek. Wij zijn ervan overtuigd dat de strijd tegen malaria kan en moet worden overwonnen. 
Echter, niemand kan deze uitdaging alleen succesvol het hoofd bieden. Om patiënten in Afrika op een zinvolle en duurzame manier te helpen moeten we samen onze krachten bundelen.

De door ons bereikte families ontvangen een muskietennet waardoor het hele gezin beschermd is voor vier jaar. 
Zieke mensen krijgen toegang tot levensbesparend consult. 

Aantal te bereiken mensen : 3500

Lees meer Lees minderVoltooide projecten van Drive Against Malaria

Help 3.000 kinderen om te genezen van Malaria

Drive Against Malaria

Doelbedrag € 1.500,00
Midden- en Zuid-Afrika

Drive Against Malaria is actief in malaria risico gebieden van Afrika en zet zich in voordiagnose, behandeling en bescherming om malaria te bestrijden. Jaarlijks wordenduizenden kinderen behandeld waardoor zij snel genezen. Zij zorgen voor training,muskietennetten en medicijnen voor de lokale bevolking. Hierdoor kan het verliesvan vele levens worden voorkomen.

Lees meer Lees minder