Stichting Kalinga logo

Totaal donaties via YouBeDo.com

€ 75.42

7 donateurs

Stichting Kalinga

Op Payatas, de grootste vuilnisbelt van Manilla (Filippijnen), leven ruim 30.000 mensen van een enorme berg afval. Ze verdienen hun geld door dit afval te scheiden. De een verzamelt blik, de ander hout, plastic of karton. Onder hen zijn vele kinderen.

Op de dichtbij gelegen overheidsschool krijgen de kinderen les in klassen met 120 kinderen en delen ze vaak met wel 7 kinderen een boek. Door de lage salarissen en moeilijke werkomstandigheden komen vaak de minder succesvolle studenten in het onderwijs te werken. Sommige docenten beheersen zelf de vakken taal en rekenen niet en geven deze gebreken door aan hun leerlingen. Helaas biedt deze vorm van onderwijs vrijwel geen kansen om het leven op de vuilnisbelt achter zich te laten.

Stichting Kalinga biedt hulp aan deze kinderen. De hulp die geboden wordt heeft te allen tijde een structureel karakter met zelfredzaamheid als einddoel. Stichting Kalinga gelooft dat onderwijs het belangrijkste ingredient is om dit te bereiken. Daarom werd in 2003 de Papaya School opgericht waar aan de kinderen op hoog niveau les wordt gegeven. Jaarlijks stromen 30 kinderen in. Van de ouders wordt verwacht dat ze volledig achter het onderwijs van hun kind staan en dat ze bovendien een bijdrage leveren op de school. Zo houden ze bijvoorbeeld toezicht op het schoolplein, helpen ze met het koken van de lunch op school en houden ze de school netjes en schoon. Dit bespaart kosten, maar het hoofddoel is de ouders optimaal bij de school te betrekken.

Voor kinderen die hun jaren op de Papaya School hebben afgerond, is er de mogelijkhied om via een studiebeurs verder te leren.

info@kalinga.nl
www.facebook.com/kalinga.nl

Website: http://www.kalinga.nl