VoorleesExpress logo

Totaal donaties via YouBeDo.com

€ 16,264.50

1302 donateurs

VoorleesExpress

VoorleesExpress

Bij de VoorleesExpress worden kinderen met een taalachterstand gedurende twintig weken wekelijks thuis voorgelezen door enthousiaste vrijwilligers. Door interactief voor te lezen prikkelen we de taalontwikkeling van kinderen, versterken we hun gevoel voor taal en vergroten we hun woordenschat. De voorlezers introduceren het voorleesritueel bij een gezin en geven de ouders handvatten om het voorlezen zelf voort te zetten na afloop van het project. Daarnaast versterken we het partnerschap tussen ouders en scholen, zodat ze samen de verantwoordelijkheid nemen voor de ontwikkeling van kinderen en elkaar daarbij ondersteunen en versterken.

De VoorleesExpress is een initiatief van SodaProducties, bureau voor maatschappelijk innovatie. SodaProducties is in 2005 opgericht in de Utrechtse wijk Kanaleneiland door de zussen Anne en Marieke Heinsbroek.

 

Filmpje over de VoorleesExpress

 

Hoe word je een Super Voorlezer? 

 

Gezinnen en vrijwilligers

De VoorleesExpress richt zich op gezinnen waarbij de kinderen van 2 - 8 jaar een taalachterstand hebben. Of waarbij het risico groot is dat de kinderen een taalachterstand ontwikkelen.

Een voorlezer komt twintig weken bij een gezin thuis om samen met de ouders en kinderen de taalomgeving te verrijken. Een coördinator ondersteunt vijf voorlezers en gezinnen en vormt de schakel tussen de voorlezer en de lokale projectleider.

 

 

 

Website: http://www.voorleesexpress.nl/