Vrienden van Mikondo logo

Totaal donaties via YouBeDo.com

€ 15.42

5 donateurs

Vrienden van Mikondo

Mikondo is een achterstandswijk in Kinshasa, de hoofdstad van de Democratische Republiek Congo.
De school La Tulipe aan de hoofdstraat is voor ieder die honger heeft naar kennis en onderwijs een uitkomst. En dat in een heel arme wijk! En met als doelgroep juist de armen!

De resultaten van de school zijn zo goed, dat deze ver buiten Mikondo al een begrip is geworden.
Jongeren en ouderen volgen er cursussen, van de opleiding voor het VWO-diploma in 1 jaar, tot alfabetisering en alles ertussen.

Kleuters en kinderen zijn heel trots dat ze leerling zijn van La Tulipe. Maar wie zijn best niet doet, moet zijn plaats afstaan aan iemand op de wachtlijst.

De ouders worden betrokken bij het onderwijs om te begrijpen dat het succes van hun kind ook afhangt van het thuisfront. In de bibliotheek komen studenten zoeken naar studieboeken of om te computeren.
De debatingavonden worden goed bezocht. De leesprogramma's van de bibliotheek maken gebruik van moderne inzichten. Het is een bijenkorf tot 's avonds laat, 6 dagen in de week. Een team van zo'n 20 mensen, gekwalificeerde onderwijzers en onderwijsondersteunend personeel zet zich met grote toewijding in voor dit project.

De situatie van het onderwijs in de DRCongo is bedroevend slecht. Helaas schiet de Congolese staat erg tekort, waardoor de salarissen van onderwijzers op openbare scholen veel te laag zijn en ook nog maar vaak gewoon niet betaald worden. De gebouwen worden niet onderhouden en meubilair is er niet of nauwelijks. Kinderen kunnen dus alleen gewoon naar school als de ouders elke keer flink betalen. Zo niet: dan worden ze smadelijk van school gestuurd.

Het is duidelijk dat de ouders van Mikondo niet zelf deze school La Tulipe overeind kunnen houden. Daarom helpen Vrienden van Mikondo in Nederland  en ook uw hulp is heel hard nodig.

Website: http://www.mikondo.nl