Stichting ALS Nederland logo

Totaal donaties via YouBeDo.com

€ 917.68

152 donateurs

Stichting ALS Nederland

 In januari 2005 hebben Stichting Valscherm, Stichting ALS Onderzoekfonds en Stichting ALS Centrum Nederland de krachten gebundeld en een nieuwe stichting opgericht: Stichting ALS Nederland.

Samen zetten wij ons in tégen ALS en vóór de patiënten. Stichting ALS Nederland heeft als hoofddoel het uitroeien van de ziekte ALS. Dit kan alleen door wetenschappelijk onderzoek bereikt worden. Onze belangrijkste doelstelling is daarom fondsen werven om het ALS Centrum in stand te houden.

Stichting ALS en het ALS Centrum
Waarom is het ALS Centrum zo belangrijk? ALS is een ‘weesziekte’. Weesziekten zijn ziekten die zo zeldzaam zijn dat de ontwikkeling van een geneesmiddel voor de farmaceutische industrie niet rendabel is. Farmaceutische ondernemingen zijn daarom niet geneigd te investeren in dure onderzoeks- en ontwikkelingsprogramma’s. Het ALS Centrum doet wél onderzoek. Dit kenniscentrum bundelt kennis op het gebied van diagnostiek, behandeling en wetenschappelijk onderzoek naar ALS. Om de ziekte ALS te bestrijden, is het dan ook keihard nodig dat het ALS Centrum behouden blijft.

Website: http://www.stichting-als.nl