Van Harte logo

Totaal donaties via YouBeDo.com

€ 512.36

60 donateurs

Van Harte

De praktijk: een avond bij VanHarte
Op 34 locaties door heel Nederland verzorgt Resto VanHarte één of twee avonden per week een gezond driegangendiner, meestal in een school of buurthuis met een professionele keuken. Binnen enkele uren vindt in zo’n ruimte een metamorfose plaats. 

Onder leiding van een professionele kok, de Horecacoördinator, start de keukenploeg de voorbereidingen. Vrijwilligers doen in de buurt boodschappen, stellen apparatuur op voor een muzikant of spre­ker en dekken de tafels. De Restomanager en Horecacoördinator ondersteunen de verschillende groepen vrijwilligers. Per avond zijn er gemiddeld tien vrijwilligers. Soms komt er hoog bezoek. Bijvoorbeeld van het Koninklijk Huis, een minister, burgemeester, wethouder of een ceo van een multinational.

Voor de ontvangst maakt dat niet uit: iedereen wordt gelijk behandeld. De prijs voor een driegangenmaaltijd is € 7. Wie dit aantoonbaar niet kan opbrengen, betaalt € 4.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen
De Resto’s bieden als leer­werkplek kansen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.?Binnen de organisatie wordt ingezet op zo min mogelijk belasting van het milieu. Zo is er geen centrale bevoorrading: vrijwilligers doen inkopen voor de maaltijden bij lokale leveranciers en ver­ plaatsen zich te voet of per fiets. Het streven is zoveel mogelijk streekproducten te gebruiken. Verder maakt Resto VanHarte voor zijn spaartegoeden onder meer gebruik van de Triodos Bank, met het oog op de maatschap­pelijke betrokkenheid en duurzaamheid van deze bank.? De komende jaren stuurt Resto VanHarte op het verder terug­dringen van energieverbruik, op milieuvriendelijk drukwerk en op het stimuleren van gebruik van openbaar vervoer.

Website: http://www.restovanharte.nl