Stichting Het Kopland logo

Totaal donaties via YouBeDo.com

€ 5.61

2 donateurs

Stichting Het Kopland

494 vrouwen en 591 kinderen werden vorig jaar opgevangen in de vrouwenopvang van Het Kopland. Een veilige thuis bieden in tijden van nood, ook midden in de nacht, is ontzettend belangrijk. Van levensbelang, soms. De vrouwenopvang is meer dan alleen opvang, ze helpen ook verder. Alle vrouwen en kinderen worden begeleid naar een veiliger, eigen thuis. Maar tot dat ze daar zijn, verdienen ze een fijne, warme plek om daar aan te bouwen.

In 2016 verhuist, na ruim een eeuw, de vrouwenopvang van hartje binnenstad naar de Oosterparkwijk in Groningen. Hier is meer ruimte om dat vernieuwde leven op te bouwen en vooral voor kinderen is een woonwijk prettiger dan de stad. Nu de inrichting nog. Veilig en duurzaam. En daarvoor hebben we hulp nodig. Onder de noemer Groningen Geeft Thuis zamelen we geld in en helpen we met het organiseren van acties. Hiervoor zijn geen andere middelen beschikbaar. Met een campagne werft de stichting de nodige fondsen, gelden en materialen. 

Groningen Geeft Thuis, campagne is bittere noodzaak

Onder de noemer Groningen Geeft Thuis is Het Kopland een campagne gestart om de nieuwe vrouwenopvang te kunnen inrichten. Daar zijn momenteel geen middelen voor, terwijl de noodzaak hoog is. Jacqueline Hoge, verbonden aan Het Kopland: ”De vrouwenopvang vangt jaarlijks honderden vrouwen en kinderen op om aan hun benarde situatie te ontsnappen. Ze zijn slachtoffer van huiselijk geweld. In de huidige huisvesting wordt het opbouwen van een nieuw en zelfstandig leven bemoeilijkt door het gebrek aan privacy en goede therapie- en ontmoetingsruimtes. Daarom verhuizen we in 2016.” 

De campagne roept particulieren, maar ook bedrijven op (een) thuis te geven. U kunt o.a. helpen door uw boeken via youbedo.com te bestellen.

Meer informatie over Het Kopland  www.hetkopland.nl

Kijk op www.groningengeeftthuis.nl voor informatie over de campagne. 

Website: http://www.hetkopland.nl